Брутальне ставлення до журналіста

Брутальне ставлення до журналіста

У п’ятницю, 20 квітня, на підприємстві ПП «Агро-дружба», що в Теребовлянському районі Тернопільської області, під час розслідування нелегального продажу дизельного пального жорстоко побили та тримали у замкненому приміщені журналіста відділу розслідувань «Волинь24» Сергія Шаповала та оператора «12 каналу» Романа Харченка.

За попередньою інформацією, оператор отримав струс головного мозку, а у журналіста Сергія Шаповала розсічення щоки. Окрім цього, нападники знищили техніку, адже відомо, що оператора били по голові камерою.

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко прокоментував «12 каналу» інцидент із побиттям волинських журналістів.

«Це грубе порушення закону, брутальне ставлення до журналіста і до журналістської професії. Має бути швидке розслідування та покарання, для того, щоб іншим неповадно було. Журналісти несуть дуже важливу функцію. Працюють для того, щоб владу тримати за горло незалежно від прізвищ, щоб всі у суспільстві дотримувалися і законів, і норм поведінки. І коли таким людям заважають не тільки в нас, а й в усьому світі – це питання стає і піднімається на вищі щаблі», - заявив Анатолій Гриценко.

«У світі зрозуміли: стримування противаги, взаємний контроль і повага до людини – це має бути головним. Влада повинна дати чітку відповідь – не можна жодним чином закрити це питання. Не можна допустити, щоб сталося, як із Павлом Шереметом, чи з кимось іншим, коли доводять до трагедії. Я вважаю, що президент не повинен чекати якихось петицій. Він – гарант дотримання прав, свобод. Він прекрасно знає, що таке журналістська професія. І такі випадки йому доповідають так само, як і міністру внутрішніх справ», - додав лідер «Громадянської позиції».

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up