Громада Збаража відбила рейдерську атаку по захопленню лісу (відео-фото)

Громада Збаража відбила рейдерську атаку по захопленню лісу 
  (відео-фото)

Що саме дивне для громади, що Козятинська поліція, погрожуючи табельною зброєю (автоматами) намагалась залякати сільського голову та забезпечити рейдерам здійснити викрадення ділової деревини берези.

(четвер 29 березня 2018 року) ОНОВЛЕНО

Крадіжка не вдалась лише тому, що навіть під охороною озброєної поліції, найняті рейдерами робітники, включили задню і втекли з місця злочину. Після чого зникла поліція.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">
Селяни звернулись до редакції “RIA-Козятин” та добровольчого руху ОУН, ВПК Айдар.

Вже перебуваючи на місці, оскільки злочинці зникли, ми намагались викликати по мобільному телефону поліцію за номером “102”.  Жуть, але оператор відмовився фіксувати виклик, заявивши, що вони приватна структура і не поїдуть на місце злочину.

Лише після звернення на телефон довіри в Києв зі скаргою на поліцію, отримали результат. Приїхав наряд з двох осіб, які також відмовились провести огляд місця події та прийняти заяву про злочин.

Наша відеокамера зафіксувала масштабність викрадення лісу, що завдало екології значних збитків.

Сам ліс — це схил в степовій зоні площею всього до 15 гектарів. Висаджений та доглянутий селянами. Використвувався, як зелена зона відпочинку, збору грибів ягід та прогулянок дітей. Іншого лісу біля села не існує.

Із-за самоусунення від виконання прямих обов’язків поліцією, є всі підстави вважати, що рейдери вночі намагатимуться викрасти заготовлений ними ліс. По принципу: Немає доказів немає діла”.

Селяни озброїлись, хто чим може, взяли підручний інструмент, вила, палки. Організували цілодобову охорону місця злочину.

Надіємося, що не відбудеться бійки. На ранок готується виїзд юриста. Надіємося на підтримку депутатів районної ради, обласної та ВР України з метою змусити поліцію діяти згідно Закону. Як мінімум, прийняти заяву про злочин, оглянути місце пригоди.

Велике значення для громади села матиме підтримка місцевих юристів, громадських та партійних осередків, інтелегенції. Контактний телефон дивіться в інтернеті.

Спитати сільського голову с.Збараж Козятинського району Вінницької області пані Людмилу Лавренюк  (тел. 043 42 303 42).

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Влад Лісовий

    Комуна́льна вла́сність — одна з трьох форм власності (поряд з державною та приватною). ... В прикладному значенні, під комунальною власністю розуміють власність територіальних громад на належне їм майно, що використовується для спільних потреб громади і керується відповідними органами місцевого самоврядування.
  • Влад Лісовий

    Наїзд організував та здійснила вказана особа керівник

    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Kryminal/gromada-zbarazha-vidbila-reydersku-ataku-po-zahoplennyu-lisu-10682517.html#page_comments

    АГРОЛІС, КОЗЯТИНСЬКЕ РАЙОННЕ ЛІСОГОСПОДАРСЬКЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО

    Наїзд організував та здійснила вказана особа керівник

    АГРОЛІС, КОЗЯТИНСЬКЕ РАЙОННЕ ЛІСОГОСПОДАРСЬКЕ КП

    ПрофільКартаВідгуки  (0)

    Юридична адреса: 22109, Вінницька обл., Козятинський р-н, с. Козятин, вул. Жовтнева, 153

    Фактична адреса: 22100, Вінницька обл., м. Козятин, вул. Жовтнева, 153

    Поштова адреса: 22100, Вінницька обл., м. Козятин, вул. Жовтнева, 153

    Телефон основний: (04342) 24470

    Факс: (04342) 24470

    Про компанію

    Керівник: Сичов Вадим Петрович — директор

    Бухгалтер: Янчевська Ірина Володимирівна

    Рік заснування: 2001

    Кількість працівників: 35

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up