«Спочатку Белу отруїли таблетками від туберкульозу, а потім добили каменем»

«Спочатку Белу отруїли таблетками від туберкульозу, а потім добили каменем»
  • Козятинчани б’ють на сполох. Розповідають страшні випадки отруєння собак дешевими пігулками від туберкульозу. Тварини помирають у муках, з рота йде піна, їх судомить. А деяких ще й по-звірськи добивають. І мова йде не тільки про безпритульних псів, а й про домашніх. 

Саме так трапилось з домашньою улюбленицею козятинчанки Анастасії Мельничук Белою. Анастасія і досі не може відійти від побаченого. Каже, що смерть її собаки стоїть перед очима. Спочатку подумали, що Белу збила автівка, через травму голови. Та згодом, роздивившись, побачили піну з рота. Ветеринар підтвердив — Белу отруїли дешевими пігулками від туберкульозу, а потім ще й добили каменем.

►Песики Анастасія. Белу, ту що ліворуч, отруїли

Відео дня

—  Отруїли мою кохану дівчинку. Я не можу вам передати цю біль, — розповідає Анастасія. — Мені дуже болить, тому що я її знайшла, викохала. Вона стала членом нашої родини. Два роки тому підібрали Белу на вулиці. Така я людина, не могла залишити. В неї була одні ребра та шкіра. Своїх собак, бо в Белла в мене не одна, рука не піднімається прив’язувати. Ми їх виховуємо з любов’ю.

За словами Анастасії, в той злощасний вечір померла не лише її Белла, а й в сусіда та ще дворі пси, які нічого поганого нікому не зробили

Анастасія розповіла все у подробицях. Ввечері після роботи вона приїхала додому приблизно о 19.00. Бела вискочила на вулицю разом з Алабаєм. Анастасія знала, що  що далеко вона не піде, побігає вийде енергія і прийде додому. 

— Вранці я прокинулася, почула плач Алабая, не могла зрозуміти, що трапилось, — згадує Анастасія. — Вийшла на двір покликала Белу, але вона не прийшла. Через деякий час мій товариш сусід подзвонив і сказав, що вона лежить під забором,схоже на те, що її збила машина. Але коли я підійшла до не, то побачила, що в неї піна з ротової порожнини та видно що камнем по голові дали. Дуже шкода тварин, які нічого нікому поганого не зробили. Вона ні разу ні кого не вкусила, могла гавкати аби налякати, але не більше. Я готова на все аби поліція відреагувала та заставила цю людина заплатити за такі злочини. В мене перед очима стоїть її смерть і я не можу вам передати цю біль

Згодом слова Анастасії підтвердив і ветеринар — собак, серед яких і Бела, і справді отруїли.

Тему отруєння собак поширюють і в соціальних мережах, у місцевих групах. 

Ось допис Громадської організації «Захист тварин «Сіромашка»

«Козятин! Будьте обережні, якась нелюдь розкидає отруту. 31 березня по вулиці Грушевського, 23 отруїли дві собаки, одна з них була домашньою, собаки вмирали в муках і судомах, допомога надавалась, але на жаль спасти не вдалося. Можливо є свідки, які бачили підозрілу особу, яка розкидувала отруту? Будемо вдячні за будь-яку інформацію. Такі злочини караються законом,  адже ми хочемо бути гуманною країною, а на жаль ми застрягли у роках ненависті і жорстокості».

Реакції козятинчан

  • Ірина Садова — «Собака такі муки прийняла. Мої діти це бачили, це шок»
  • Вікторія Руденко — «Нелюди! Горіти вам виродки в пеклі!»
  • Марина Талімончук  — «Які нелюди»
  • Алла Боровська — «Не дві собачки, а 4, тварюки, нелюди»
  • Тетяна Рибак — «Нелюди. Хай бумерангом вернеться…»
  • Тетяна Хоміцька — «Немає меж людській тупості і людській жорстокості»

У понеділок, Анастасія піде до поліції та напише заяву, повідомить свого дільничного. Каже, що так просто це не залишить.

— Це центр міста, знаю, що є камери спостереження. Якщо ці нелюди підняли руку на тварину, той й можуть підняти її і на людину. Думаю, що козятинчанам теж на цю ситуацію має бути не байдуже. Це жорстоке знущання над тваринами.

Ця страшна історія матиме продовження. Адже винні мають бути покараними. Після заяви до поліції ми візьмемо відповідні коментарі у правоохоронних органах.

Довідково

Стаття 299 Кримінального кодексу України. Жорстоке поводження з тваринами

1. Жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, у тому числі з безпритульними тваринами, порушення правил транспортування тварин, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, нацьковування тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, а також пропаганда, публічні заклики до вчинення дій, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій -

караються обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією тварини.

3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені з особливою жорстокістю або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, або насильницькі дії щодо тварини, спрямовані на задоволення статевої пристрасті, -

караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.

4. Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені з метою створення зображень, творів, кіно-, відео-, аудіопродукції, або збут чи поширення зображень, творів, кіно-, відео-, аудіопродукції, що пропагують жорстоке поводження з тваринами, -

караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.

Детальніше: https://urst.com.ua/kku/st-299

Нагадаємо — на Білій Казармі завівся котячий месник

  • Домашній кіт, як завше, пішов увечері гуляти, а коли повернувся, мордочка була чорною, мов сажа.
  • Чотирилапого улюбленця хтось ледь не спалив заживо.

Читайте також:

Підстеріг пса з сокирою: козятинчанин, який перевозить людей, в душі повний нелюд

На ділянці траси Козятин-Вінниця біля Пляхової вкрали нову будку для собак. Шукають злочинців

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

keyboard_arrow_up