У селі Красне Козятинського району по-рейдерськи захоплюють землі та ставки

У селі Красне Козятинського району по-рейдерськи захоплюють землі та ставки

Щодня у редакцію газети “RIA-Козятин” звертаються за допомогою люди. Вони діляться своїми проблемами. Минулого тижня до нас завітав мешканець села Красне.

 

Чоловік розповів, що він орендує два невеликих ставки з 1994 року. Про це свідчать усі документи. Невідомі особи в ніч з 2 на 3 вересня спустили водойму та виловили всю рибу.

— Прикро, — каже він. — Спільно з ще декількома односельчанами пускали зарибок у ставок. Ремонтували і зберігали дамбу в належному стані. Люди користувалися любительським виловом риби на вудочку. І ось сталася така неприємина...

За словами краснянина, селяни побачили тієї ночі, що хтось “орудує” біля їхньої водойми. Мешканці села вийшли і стали чинити опір. Люди викликали поліцію.

Відео дня

— У той час, коли це все відбувалося, мене не було в селі, — каже орендатор. — Я подзвонив до нашого дільничного. Він повідомив, що на місці події була поліція. Правоохоронці перевірили документи у тих, хто спускав ставок. Але, я впевнений, що вони фабульні. А у мене, як у законного орендатора, документів ніхто не перевіряв. Ця історія тягнеться вже декілька років...

За словами чоловіка, тут орудує ціла мафія. Невідомі особи забрали у селян землю, перенесли межу села та обікрали людей (зникли декілька корів та свині).

Як розповів мешканець Красного, декілька років тому була така ж ситуація. Невідомі особи приїхали і хотіли виривати заставки з водойми. Пригнали трактора.

— Я вийшов разом з людьми, які також пускали зарибок у водойму, — пригадує чоловік. —  Трактористові сказали, що у нас є документи на цей ставок. Він покинув все і поїхав. Правохоронці, які були присутні при цьому безладі, хотіли перевірити, чи мають вони дозвіл на оренду.  Але ці “рейдери” сказали, що начебто приїхали ремонтувати греблю. До мого ставка приїхали справляти мені греблю? Це ж абсурд! Тоді все затихло. А зараз вони поробили “липові” документи і знову повторюють захоплення.

Селяни написали заяви в поліцію та прокуратуру.

 

Владислав Шаріков

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up