Будинок залізничників ожив “Васильковими жениханнями”

Будинок залізничників ожив “Васильковими жениханнями”

У будинку науки і техніки залізничників (БНТЗ) минулої п’ятниці, 17 березня, пройшов творчий вечір гуртківців Будинку науки та школи інноваційного розвитку дитини "Easy English" (англійська просто). Від школи виступали театральна та танцювальна студії "Incredible kids" (неймовірні діти) та " Incredible stars" (неймовірні зірки)

— Програма заходу складалася з двох частин, — розповіла в інтерв’ю нашому гуртку керівник будинку культури Наталія Стрижалківська. — Перша частина – "сцена", в приміщенні глядацької зали, яка містила 12 різножанрових номерів. Вона тривала понад одну годину. Друга частина — розважально-ігрова "солодка" програма для дітей пройшла в приміщенні танцювального залу.  У творчому вечорі взяли участь близько сорока дітей та стільки ж дорослих. Усім сподобались виступи вокалістів під керівництвом Тетяни Коломієць. Її вихованці та батьки виразили велику вдячність своєму педагогу за клопітку роботу по навчанню гарно співати.

Родзинкою заходу стала вистава-мюзикл "Василькові женихання" від центру інноваційного розвитку дитини, яким керує Юлія Канівська. Виступили 12 дітей віком від 8 до 14 років в костюмованому театрально-танцювальному стилі. За сюжетом, Василько — хлопець з багатої сім’ї, який женихається до простої дівчинки-красуні Галинки, але засинає і перетворюється на султана. І у нього цілий гарем красунь-наречених! Проте прокинувшись, він отримує гарбуза та ще й повчання від Галинки...

— Я виступала у двох ролях: дівчинки-американки та росіянки, які залицялися до султана, а також танцювала рок-н-рол із султаном, — розповідає 9-річна учасниця театральної студії та студії журналістики центру "Easy English"  Іра Вдовиченко. — Сценічно мені більше сподобалась роль американки та сценічний образ і гра виступу султана за його.

Відео дня

— Виступаючи в ролі Галинки, я зрозуміла одне — гроші в житті не головне, а головне почуття, — каже 8-річна учасниця театральної студії та студії журналістики центру "Easy English" Софія Василяка. — Тому за сюжетом мені сподобалась найбільше моя героїня за її принципове ставлення, рішучість та винахідливість і гра на сцені “американки".

— Сценічний образ італійки ідеально підійшов до мого улюбленого танцю чачі, тому я задоволена сьогоднішнім виступом, — розповідає Саша Біда (8 років, учасниця театральної студії та студії журналістики центру "Easy English"). — Проте найбільше сподобалась гра на сцені українки-Галинки, за її гарний образ, виконання і принциповість до Василька.

Діана Слободяник (8 років, учасниця танцювальної студії та студії журналістики центру "Easy English") каже: "Незважаючи на мою відсутність на сцені, я підтримувала своїх друзів та їх гру. Маючи вміння танцювати і співати, я неодмінно виступлю наступного разу, адже друзі на сцені  — це друзі по життю, а творчість допомагає лише розкрити свої таланти".

За словами керівника центру "Easy English" Юлії Канівської, ідея постановки — це громадський виклик проблемам нашого суспільства через гру дітей на сцені. Адже, здавалося б, простий сюжет робить їх дорослішими.

— Вступ до виступу та більшість слів написаний нами особисто, зокрема і дітьми на тренуваннях, що робить його більш приземленим до реальності, — каже Юлія Миколаївна. — Сучасність вимагає від дітей швидкої адаптації до реальності, а їх сьогоднішній виступ та підхід до виконання ролей, серйозність і переживання до сцени і після овацій залу — лише покращує якість таких змін. Дякую усім дітям за їхнє велике бажання показати себе на сцені, батькам за підготовку сценічних образів дітей та їх підтримку, керівництву будинку культури за можливість виступу.

З повагою студія журналістики центру "Easy English", голова ГО "Рідне місто” Віталій Креденцер висловлює окрему подяку за постійне бажання підтримки дитячих ініціатив до самореалізації та організацію творчих заходів Юлії Канівській.

Гурток юних журналістів “Веселковий Козятин” 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up