«Draft» зіграв на День міста і поїде підкорювати Європу

«Draft» зіграв на День міста і поїде підкорювати Європу
  • Цими вихідними Козятину виповнилося 148. Через повномасштабне вторгнення місто не робило гучного концерту, провели лише заходи для дітей.
  • Та козятинчан не залишили без свята — гурт «Draft» зіграв на День міста у барі в середмісті Козятина.
  • Спецефекти, автограф-сесія і душевна атмосфера — ось чим запам’ятався благодійний концерт наших хлопців

У суботу, 9 липня було 148 років від заснування Козятина. І цей День міста ми, без перебільшення, запам’ятаємо на все життя, тому що ми ніколи раніше не святкували його в умовах повномасштабної війни, відтак і формат проведення був інший. Напередодні влаштували декілька заходів для дітей, втім із метою безпеки вони не анонсувалися, через що ми на них не потрапили. Концерту зі сценою, ярмарком і дитячими атракціонами, як це відбувається зазвичай, через воєнний стан не планували, та в суботу не було тихо. Під вечір центр міста заполонили звуки музики — гурт «Draft» відіграв концерт у барі в середмісті Козятина.

Глядачі зібралися не лише на терасі закладу, а й у сквері поруч. Дехто прихопив із собою покривало, хтось сидів просто на траві чи бордюрі.

Відео дня

Поруч зі столиками змайстрували імпровізовану сцену, постеливши два килими. На колонку поставили два капелюхи — червоний і чорний, куди гості заходу кидали гроші.

Рівно о сьомій вечора стартував концерт. Першою хлопці зіграли пісню «Маяк». Це одна з нових композицій, яку козятинчани вже чули цьогоріч в парку, коли «Draft» робив благодійний концерт на підтримку ЗСУ. Коли зазвучала «Сонце», третя за рахунком пісня, імпровізовану сцену оповив дим. Виглядало дуже ефектно.

— Хочете прикол? Струна порвалася, — сказав вокаліст гурту Сергій Гайдучок після того, як пісня закінчилася. Люди в залі засміялися. — Доведеться поміняти. Тоді ви зараз трошки відпочинете від нас, ненадовго, бо я ще багато буду говорити. Ви відпочиваєте, ми міняємо струну і продовжуємо. Ви можете навіть покликати своїх друзів побільше.

Після короткої перерви учасники гурту повернулися на імпровізовану сцену і продовжили свій виступ піснями «Крила» і «Зима».

— Давайте згадаємо, хто захищає зараз нас, — звернувся до глядачів Гайдучок. — Це дуже круті воїни. Тому я вам зараз дещо скажу, а ви маєте крикнути у відповідь. Орка тіло ляже в ґрунт, допоможе…

— ЗСУ, — вигукнули з залу.

«ЗСУ» — саме так називається композиція, яку зіграли хлопці.

— Наступна пісня «Лютий Козятин», вона про наше місто. Ми його дуже любимо, тому ви маєте бути зараз божевільними і кричати разом зі мною, — сказав Сергій.

«Лютий Козятин» зірвав найбільше овацій. Люди у залі кричали і свистіли. Наступною «Draft» презентував нову композицію під назвою «Мати». Вірші, які поклали на музику, написав сусід вокаліста Віктор. Останньою гурт зіграв пісню «Весела». Та глядачі не були готові відпускати хлопців і почали скандувати «На біс!». Музиканти зіграли «Ножі». По тому концерт завершився. Година промайнула як одна хвилина. Після виступу учасники гурту фотографувалися із глядачами і роздавали автографи.

— Наш концерт пройшов дуже атмосферно, по домашньому, — каже Сергій Гайдучок. — Дякуємо за запрошення Тео, власнику бару. Велика подяка нашому другу Костянтину Гончару, звукорежисеру гурту «Draft» за надану музичну апаратуру та якісний звук. Обожнюємо усіх, хто прийшов та святкував 148-річчя Козятина з нами. Ми отримали гарні емоції та позитив!

Під час виступу хлопцям вдалося зібрати 2853 гривні. Ці кошти спрямують на благодійний тур країнами Євросоюзу, в рамках якого збиратимуть кошти на підтримку наших воїнів.

— Ми давно планували поїхати в ЄС, — додає Гайдучок. — Зробити гарну справу та показати український дух.

Якщо ви пропустили виступ, можете подивитися частину концерту на нашій сторінці у Фейсбук.

 

 

 

Читайте також:

Кінопоказ під відкритим небом влаштували у «клітці»

Пишуть музику і допомагають армії

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up