Говорили про провали і робили «зілля удачі»

Говорили про провали і робили «зілля удачі»
  • У рамках проекту «Слухай» відбулася зустріч молоді з Оленою Міщук та Іриною Бідою.
  • Спілкувалися про ефірні олії та їх вплив на нас і про те, що невдача на ЗНО — це не кінець життя.
  • А ще навчилися створювати аромати, які допомагають досягати бажаного

На початку жовтня Анастасія Поліщук та Софія Чорномаз запустили проект «Слухай». Це — офлайн-зустрічі для молоді, на яких спікери діляться власним досвідом, розповідають цікаві речі та дають поради.

— Ми запрошуємо людей з Козятина, щоб показати, що у нас дуже цікаві та талановиті люди, — розповідає Анастасія Поліщук. — Наш проект називається «Слухай», але ми позиціонуємо його як розмову гостя з аудиторією і, навпаки, аудиторії з гостем.

Реєстрація на зустріч відбувається в офлайн-режимі. Достатньо заповнити спеціальну електронну форму і прийти на подію у призначений час. Кожен такий захід — це розмова з двома спікерами. На першу зустріч, яка відбулася 9 жовтня, дівчата запросили психологиню Світлану Шнягу та тренера Макса Михальчишина. Цього разу поділитися власним досвідом завітали Олена Міщук та Ірина Біда.

Відео дня

Перед початком заходу організаторки наголосили на тому, що у приміщенні є укриття, тому в разі повітряної тривоги можна спуститися в сховище і продовжити розмову. По тому познайомили аудиторію з першою гостею.

— Сьогодні у нас класна спікерка Лєна, — каже Софія Чорномаз.

— Лєночка, — поправляє її Олена.

— Ви можете знати її як фотографа або якщо підписані на її інстаграм, то знаєте, що вона займається багато чим, — продовжує Софія.

— Тема нашої зустрічі: «Провал в ЗНО — це не провал у житті», — каже Олена Міщук.

Сама Олена пройшла через це — вона набрала на тестуванні не ті бали, які хотіла отримати. Протягом п’яти років вона готувалася складати фізику і математику, тому що батьки наполягали на тому, щоб піти на програміста. Влітку після 10 класу хлопець запитав її, куди вона буде вступати. «В КПІ на програмування», — відповіла Олена. Хлопець сказав, що це не жіночно. Спершу дівчину це обурило, потім вона вирішила, що все таки програмістом бути не хоче.

Найважливіше — бути щасливим

Залишалося лише 9 місяців, щоб підготуватися до ЗНО. Олена почала ходити на додаткові заняття з української мови, англійської та історії — тих предметів, в яких вона не сильна. Каже, спершу здавалося, що все вийде. За рахунок того, що з української мови була доволі жорстка підготовка, цей тест вона склала на високий бал, натомість коли побачила результати з історії та англійської, розчарувалася.

— Після того, як я завалила ЗНО, я лежала істуканом, — розповідає Олена Міщук. — У мене був депресняк на максимумі. Так сталося, що моя мама знайшла оголошення в інтернеті про те, що Еразмус (програма обміну студентів, викладачів та науковців — авт.) набирає людей на проект. Я взагалі не розуміла, що таке Еразмус, для чого він треба, чому я там маю бути. І коли мама прийшла і каже: «Іди записуй відео», я подумала: «Що ви від мене хочете? Залиште мене в спокої. Я тут зараз калюжкою полежу до першого вересня, у мене буде максимальна нереалізація, я собі буду щось робити, на край кудись піду».

З рештою Олена записала відео і надіслала його організаторам. Через деякий час отримала відповідь, що на проект вона не проходить, тому що команда вже набрана. Натомість дівчині запропонували за бажанням долучитися до іншого проекту. Вона погодилася і поїхала до Києва, де проходила перша частина. Друга була у Німеччині. Каже, такі речі допомагають вийти з зони комфорту, підтягнути іноземну мову, вчать комунікувати з іншими людьми, розвивають і, що найголовніше, допомагають усвідомити, що невдача — це не кінець життя.

— Набагато крутіше бути щасливою людиною, ніж класним учнем, який здав ЗНО, — продовжує Олена Міщук. — Тому що ЗНО — це лише один етап із вашого життя. Це лише один пойнт, біля якого треба поставити галочку і йти далі. А бути щасливим — це набагато важливіше, тому що це тут і зараз. Це про те, щоб бути в моменті, не відкладати життя на потім і насолоджуватися тим, що у вас вже є.

Олена каже, на власному досвіді переконалася, що навіть якщо щось не склалося і ти сприймаєш це як невдачу, мине час і ти побачиш, що на той момент це був найкращий із можливих варіантів розвитку подій. Дівчина дала поради, як пережити подібну невдачу. Потрібно йти за своєю метою, бути чесним перед собою, розвиватися, не боятися змін, діяти, хапатися за будь-яку можливість, правильно використовувати час і брати на себе відповідальність за своє життя.

«Це тисячоліттями працює»

Залу наповнили аромати грейпфруту, пачулі та блакитного пижма. І це не просто так, адже другим спікером недільної зустрічі стала аромапрактик Ірина Біда. Із дитинства вона була великою мрійницею та вірила в існування фей. Та коли виросла, уся ця віра в дива відійшла на другий план. Ірина отримала освіту, п’ятнадцять років пропрацювала за технічною спеціальністю, а три роки тому змінила профіль діяльності і почала вивчати натуральні ефірні олії.

— Я вирішила приурочити сьогднішюню розповідь до свята осені, Хеловіну, — каже Ірина Біда. — Ми звернемо в бік гумору, казки, але це все буде правдою.

Перед початком розмови провели розіграш подарунків. Гості по черзі тягнули листочки з коробки. Двом щасливчикам випав сюрприз. Який саме — вони дізнаються трохи згодом. Спершу Ірина розкаже про те, чому аромати настільки важливі.

— Із давніх-давен до кого зверталися люди, коли хотіли вирішити проблеми? Це були знахарки, шамани, чародійки, відьми, чаклуни, — каже Ірина Біда. — Якщо у людей була потреба, вони шукали людей з надздібностями, але по суті вони лише володіли знаннями, як діють коріння та трави, які афірмації над котлом з узваром яким тоном у якому темпі треба промовити. Людина брала флакончик, дихала ним чи випивала і вважала, що вона стала, наприклад, дуже привабливою. Люди в це вірили і це тисячоліттями працює. Але нам пощастило: всі знання, якими володіли ці люди, зараз є в широкому доступі. Науковці проводять досліди, як рослини та аромати впливають на людину. Це звичайна хімія і найголовніше, що ми маємо ці інструменти у вільному доступі і можемо робити все самі.

Робили ресурсний аромат

Аромапрактик каже, що кожна ефірна олія, якщо вона натуральна, впливає на нас із певного боку. До прикладу, базилік сприяє кар’єрному зростанню, підвищує працездатність та дарує впевненість у собі. Ваніль розкриває приховані таланти, допомагає краще розуміти себе і домовлятися з людьми. Жасмин розвиває жіночність. Кориця створює атмосферу затишку і зближує.

Якщо знати властивості ефірних олій, можна створити індивідуальний ресурсний аромат, який може допомогти налагодити стосунки, досягнути успіху в роботі чи додати життєвої енергії. Як це робити, Ірина показала на практиці. Тим щасливчикам, які виграли приз, аромапрактик запропонувала обрати серед олій ті, які сподобалися найбільше.

Ліміт — до десяти. Коли гості визначилися, Ірина розповіла про властивості кожної із вибраних олій і створила «зілля удачі».

 

Читайте також:

Фінішували на фразі «Закінчиться війна»: благодійний велопробіг відбувся у Козятині

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up