Кінопоказ під відкритим небом влаштували у «клітці»

Кінопоказ під відкритим небом влаштували у «клітці»
  • Напередодні Дня міста у парку провели захід для молоді.
  • Козятинчани слухали пісні місцевого рок-гурту «Кавеен», дивилися аніме і розмальовували розмальовки.
  • А ще збирали кошти для наших військових. Як усе пройшло — читайте у нашому репортажі

Вечір п’ятниці, 8 липня. Прихопивши з собою каремати і покривала, козятинчани прийшли у «клітку» в парку, яка на дві з половиною години перетворилася на справжній open-air-кінотеатр. Тут організували благодійний показ аніме. Розмістившись перед сценою, гості чекали на початок заходу, розмовляли і багато фотографувалися.

А наймолодші тим часом розмальовували розмальовки, які роздавали представники молодіжної ради.

Відео дня

За декілька хвилин на сцені «клітки» з’явився гурт «Кавеен». Це молодий рок-бенд, який раніше називався «Рокери-чпокери». Хлопці виступили у пам’ять про наших загиблих Героїв. Спершу хвилиною мовчання вшанували наших захисників, які полегли на війні. По тому зіграли декілька власних пісень.

— Вони більше грають на квартирниках, — розповідає Анастасія Поліщук, PR-менеджерка Молодіжної ради, співорганізаторка заходу. — Це — козятинський гурт, тому ми вирішили їх запросити.

— Для того, щоб розрядити обстановку, — додає Олена Слободянюк, головний спеціаліст Управління сімейної, дитячої та молодіжної політики, співорганізаторка акції. — Хлопці самі хотіли виступити, щоб показати, що вони підтримують наш Козятин.

Після короткого концерту учасники «Кавеен» подякували глядачам.

Почалися приготування до другої частини заходу: треба було налаштувати апаратуру для показу аніме. А поки мудрували над технікою, щоб публіка не нудьгувала, вокаліст рок-гурту Коля повернувся на сцену і взявся розважати глядачів. Музикант почав жартувати. До мікрофона підійшов маленький хлопчик і заспівав «Ой у лузі червона калина». Це було зворушливо.

Нарешті техніку налаштували і увімкнувся фільм. На невеликому екрані з’явилися перші кадри «Віднесені привидами» японського режисера Міядзакі Хаяо в українському перекладі.

— Аніме ми вибрали класичне, не просто навмання, — пояснює Олена Слободянюк. — У нашій країни через війну зараз багато сімей змушені переїжджати і на новому місці вони потрапляють в різні ситуації. Цей мультфільм і його сюжет саме про те, що маленька дівчинка з батьками поїхала в інше місто, звісно, не через війну, але вони потрапили у фантастичну ситуацію. Батьки розгубилися, а рятувати їх і весь казковий світ довелося цій маленькій дівчинці. Саме тому ми взяли саме цей фільм, бо навіть найменша дитина багато вартує в цьому житті і може стати тим, хто врятує світ.

Гості, які завітали на захід, не лише розважалися, а й долучилися до гарної справи — допомогли фінансово нашим військовим. Для цього біля входу в «клітку» поставили скриньку, кудь усі охочі могли вкинути кошти, чи просканувати QR-код на скринці і надіслати гроші безпосередньо на рахунок Оксани Гурак.

— Ми бачили, що Оксана Гурак через соцмережі оголосила збір грошей, — каже Анастасія Поліщук. — Я з нею сконтактувала, вона сказала, що досі збирає кошти. Ми хотіли зробити цей захід благодійним, а коли це для козятинських військових, думаю, люди ще активніше будуть допомагати.

Захід організувала молодіжна рада спільно з Управлінням сімейної, дитячої та молодіжної політики. Це був подарунок молоді до Дня міста, аби розважити козятинчан і бодай трохи відволікти їх від важких реалій, у яких ми живемо нині.

 

Читайте також:

Самгородчани під час благодійного концерту зібрали 12 тисяч гривень для ЗСУ

Ліцеїсти привітали Козятин з Днем народження

Козятинців запрошують до музею на виставку «Видатні діячі міста»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up