На виступ козятинчан завітав військовий, що керує байрактаром

На виступ козятинчан завітав військовий, що керує байрактаром
  • Козятинський рок-гурт «Draft» влаштовує благодійні концерти, аби зібрати кошти на речі, необхідні для наших мужніх воїнів.
  • Такий захід в середині квітня вже відбувся у Козятині. Хлопці зіграли 75-хвилинний концерт просто посеред міського скверу.
  • Тоді їм вдалося зібрати 24 тисячі гривень. Минулими вихідними «Draft» виступав перед вінничанами у «Royal Pub».

— Ми планували виступити у Вінниці, але по-іншому, — розповідає Сергій Гайдучок, вокаліст гурту. — Ми хотіли провести концерт біля вежі, так як ми зробили в парку в Козятині. І ми продумували, як це зробити, але нас паралельно запросили виступити в «Royal Pub». Нам написав арт-директор Коля, запропонував приїхати, зіграти благодійний концерт, сказав, що будуть раді нас бачити.

Додамо, що у «Royal pub» ще раніше проводили благодійні концерти «Музичний байрактар», під час яких збирали кошти на позашляховик для ЗСУ. Виступ наших хлопців запланували на 17 годину суботи, 7 травня. Їхати до Вінниці планували машиною, адже з собою треба везти музичні інструменти. І тут виникло питання № 1 — де взяти пальне.

— Була проблема спочатку з соляркою, — каже Гайдучок. — Ми шукали. Потім через нереальні шляхи знайшли ми 20 літрів, стрибнули всі разом в машину і поїхали. Якраз в економному режимі. Траса була пуста, ніхто зараз не їздить. У Вінниці також машин небагато. Ми приїхали, провели саунд-чек. Нам допоміг Костя Гончар, звукорежисер. І в «Royal pub» ще свій хороший звукорежисер був, також нам добре допоміг.

Відео дня

До виступу залишалося ще декілька годин, тож хлопці встигли ще зробити невелику фотосесію у Вінниці.

Ближче до п’ятої вечора у «Royal Pub» стали підтягуватися люди. Серед тих, хто завітав на концерт, був вінницький рок-гурт «Space of variations». У цьому колективі грають козятинчани Антон і Тіма Касаткіни. Також приїхав з Козятина і Віталій Румберг з друзями.

— Ми вийшли на сцену, почали грати, — продовжує Сергій. — По звуку було класно, круто, комфортно на сцені. Було не багато людей, але під час першої пісні стали приходити люди. Трохи було важкувато для них, вони розкачувались довгенько. Мабуть, війна впливає на це все. Але десь на четверту-п’яту пісню всі вже кричали «Козятин наступає» і що вони з Козятина.

Саме пісня «Лютий Козятин», яку «Draft» випустив минулого року, найбільше «зайшла» глядачам. Хлопці зіграли також декілька нових пісень, які написали під час повномасштабного вторгнення.

— У нас є пісня «ЗСУ», то вона просто «порвала», ми навіть не очікували, що так буде, — ділиться враженнями вокаліст гурту. — До нас потім підходили окремо за цю пісню, казали, що це дуже круто. І був у нас на виступі хлопчина, який керує байрактаром. Йому теж «залетіла» ця пісня. Нам сказали, що він нещодавно приїхав і скоро назад поїде.

 

Під час виступу козятинчанам вдалося зібрати для наших захисників 6 200 гривень.

— Це малувато, але якщо порівняти Козятин і Вінницю, то головна проблема була в тому, що концерт був у приміщенні, а не на вулиці, — каже Сергій Гайдучок. — Тому що якби ми виступали на вулиці, навіть той, хто ніколи б в житті не зайшов у рок-бар, проходив би повз, зупинився і послухав. Йому подобається — він слухає, не подобається — він пішов. І ми зрозуміли, що це трішки косяк. Але все одно дякуємо директору «Royal Pub», що зателефонував і запросив. Це було приємно, тому що до цього через кого я не дізнавався, весь час всі морозилися від нас, щоб це зробити. Хоча й побачили, що в Козятині все пройшло «на ура». Ми всім скидали відео.

 

Читайте також:

"ЗСУ наша сила": Козятинчани випустили пісню про наших захисників

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up