ТОП-5 місць для відпочинку у Козятині + ОПИТУВАННЯ

ТОП-5 місць для відпочинку у Козятині + ОПИТУВАННЯ
  • Відпочинок буває різний - можна поїхати на море чи за кордон, піти з друзями в кафе, почитати вдома книжку.
  • А можна просто вийти прогулятися містом чи пограти з рідними в бадмінтон на свіжому повітрі.
  • Ми розповімо вам про місця бюджетного відпочинку у Козятині.

Моря у нас немає, проте є ставки. Тому навіть у Козятині можна поніжитися на сонечку та поплавати. Одне з таких місць - зона відпочинку на Талимонівці (східна частина міста).

Зовсім нещодавно зону відпочинку на Талимонівці впорядкували. На березі ставка тут є шезлонги, де можна позасмагати. А ще “грибочки” для тих, кому більше до вподоби тінь.

Відео дня

Світлина Дмитра Бернатовича з Фейсбук

Малеча тут теж не нудьгуватиме - для наймолодших відвідувачів є карусель, гойдалки та балансири і пісочниця.

Світлина Дмитра Бернатовича з Фейсбук

Для тих, хто полюбляє поласувати смачненьким на природі, тут стоять столики з лавками, тож можна сміливо йти на пікнік без покривала.

Для немісцевих і тих, хто не знає, де це, розповідаємо, як знайти цю зону відпочинку.

Якщо йти з вокзалу, поверніть праворуч. Вийдете на вулицю Васьковського. Знову поверніть праворуч і йдіть прямо до магазину "Поляна". За цим магазином поверніть праворуч - потрапите на вулицю Сербіна. Йдіть вздовж вулиці, пройдіть перехрестя з вулицею Матросова. Рухайтеся прямо вулицею Сербіна і пройдіть два повороти праворуч. На третьому повороті праворуч поверніть - потрапите на вулицю Богдана Хмельницького. Рухайтеся прямо до дитячого майданчика. Поблизу нього бомбосховище. За бомбосховищем спустіться вниз.

Одне з улюблених місць відпочинку козятинчан - Міський сквер, у народі відомий як Пушкінський парк. Власне, він раніше так і називався, у сквері навіть стояло погруддя Пушкіна.

Влітку тут завжди людно, адже через велику кількість дерев, які утворюють затінок, навіть у спеку в сквері комфортна температура.

Сюди полюбляють ходити усі - і дорослі, і малі. І розваги тут теж на різний смак. У парку два дитячих майданчика з різноманітними гойдалками, тож це одне з улюблених місць відпочинку мам з дітьми.

Є тут розваги і платні. Можна покататися на машинках на літньому майданчику, що відомий серед місцевих як “клітка”, куди чимало козятинчан ходили на дискотеку.

Ще тут є ігрова кімната, батути та величезна надувна гірка. На цьому зупинимося детальніше. Побавитися на гірці десять хвилин коштує сорок гривень. Перед входом на стільчику стоїть антисептик. Коли ми прийшли до парку, на гірці було два хлопчика. Через кілька хвилин після того, як вони вийшли, бабуся привела онучку. Дівчинку запустили на гірку. При цьому ми не бачили, щоб працівниця, яка обслуговує атракціон, продезинфікувала його. Тож ми підійшли до дівчини і запитали, чи дезинфікують вони гірку після відвідувачів.

- Ми її миємо два-три рази на день, - відповіла вона.

А ми рухаємося далі. На черзі площа Героїв Майдану. Вдень тут малолюдно, адже дерев на площі не так багато.

А ввечері тут збирається молодь. Тут можна посидіти на лавці. Чи зробити кілька світлин біля лавки з музичною парасолькою.

Якщо пощастить, на великій ялинці можна побачити сову. Але не поспішайте діставати фотоапарат - ці нічні мисливці не люблять фотографуватися. Ми вже перевіряли.

Чи не найулюбленіше місце відпочинку козятинчан - острів на Водокачці, де міський стадіон “Локомотив”. Його, до речі, можна сміливо назвати родзинкою нашого міста, адже це єдиний в області стадіон, розташований на острові.

Тут можна пограти у баскетбол на майданчику зі штучним покриттям. Таких на нашому стадіоні є два. Ще тут є вуличні тренажери. Малеча теж не нудьгуватиме - поруч із тренажерами гойдалки та карусель.

Якщо полюбляєте рибалити, вдивляючись у плесо річки, вам сюди. На стадіоні завжди багато рибалок і влітку, і взимку. Якщо не любите рибалити, а просто хочете побути в тиші наодинці з природою - вам теж сюди. На березі острова, з якого відкривається вид на село Козятин, є кілька лавочок.

На стадіон можна піти і на шашлики. І для цього вам не обов’язково брати з собою покривало. Нещодавно на острові встановили кілька столиків із лавками. Тож тепер влаштовувати пікніки тут стало ще зручніше.

Є ще одне місце для любителів попоїсти на природі. Його видно зі стадіону. Це невеликий гай, що розташований на території села Козятина на березі Водокачки.

У народі його називають “івушки”, від російського “ива”, тобто, верба. Чому його саме так назвали - не відомо. Там є верби, але росте також багато інших дерев. Тут є невелика поляна, де можна влаштувати пікнік.

Прохід до поляни тут

►Сімття - сліди перебування людей

Для тих, хто немісцевий, чи не знає, де це, розповідаємо, як знайти "івушки".

Якщо йдете з вокзалу, на мосту поверніть ліворуч. Коли зійдете з мосту, знову поверніть ліворуч. Пройдете через корпуси лікарні (з лівого боку) і міський терцентр (з правого боку). Вийдете до пам'ятника Грушевському. Рухайтеся прямо - потрапите на вулицю Мічуріна. Йдіть до кінця вулиці. Потім перейдіть через місток. Рухайтеся прямо вздовж берега Водокачки.

Опитування

Яке місце вам найбільше до вподоби?

Читайте також:

Де можна відпочити поблизу Козятина?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валентин

    Якщо чесно - то гидко дивитись на такі "місця відпочинку", оскільки нормально відпочивати у нас ніде
  • Ars

    На річці Дністер шо в селі Збараж
  • читач

    зона відпочинку на Талимонівці просто супер !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up