У Козятинському музеї відбудеться виставка живопису Геннадія Мацка «Моє натхнення»

У Козятинському музеї відбудеться виставка живопису Геннадія Мацка  «Моє натхнення»
  • До дня художника відбудеться виставка живопису Геннадія Мацка «Моє натхнення»
  • Це вже друга виставка митця в Козятинському музеї. Перша відбулася на День незалежності у 2012 році Цього разу митець представляє 29 полотен олійними фарбами.

Геннадій Мацко — художник, член Національної Асоціації художників України «Золота палітра» (2008 р.)

Митець уродженець древнього міста Острог на Рівненщині. Мешкав з 10-и річного віку у місті залізничників Козятині. Зростав в районі Талимонівки. Середню освіту здобував в СШ №3. Здібності до малювання розвивав із самого дитинства.

Основи образотворчого мистецтва передав хлопцеві керівник художньої студії, що діяла при Аудиторії – клубі залізничників, знаний в Козятині художник- портретист Анатолій Голубівський. Майже всі гуртківці і студійці в майбутньому стали професіоналами живопису. Зрозуміло, що завдяки улюбленому наставнику, юнак теж мріяв стати художником. Задля цієї мети закінчив Київський художній промисловий технікум (сьогодні інститут ім. М. Бойчука). В учбовому закладі учні навчалися 5 років. Викладачі – професійні художники давали ті ж самі повноцінні знання, що і у вищих закладах, тільки з промисловим нахилом. За розподіленням отримав роботу інженера – конструктора у Тетерівському лісгоспзагу. Мав достатньо часу на улюблене заняття – художню творчість. З часом одружився, у подружжя з’явилася донечка, а згодом й син. Довелося шукати додаткових заробітків. Раніше займався монументально-декоративним мистецтвом ( карбування, кераміка, вітражі та архітектури малих форм у вигляді емблем міст, дошки пошани). Коли випала нагода краще заробити, то поринув з головою в інші сфери мистецької діяльності – розписував храми по всій Україні та у Молдові. Вважає цей період життя надзвичайно плідним. Працював в задоволення. Художник пишається своєю авторською роботою-храмовими розписами, які заслуговують на особливу увагу знавців мистецтва.

Відео дня

Станковим живописом зайнявся досить запізно у 45 років. Працював художником в Академії Збройних Сил України та на кафедрі дизайну Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв. Персональні виставки проходили у Києві, Бердичеві, Козятині.

— Сьогодні повернувся в місто свого дитинства Козятин. Це вже друга виставка митця в Козятинському музеї. Перша відбулася на День незалежності у 2012 р. Цього разу Геннадій Мацко представляє 29 полотен олійними фарбами. Серед них є частина робіт мистецького стилю гротеск, а більшість написані в академічному стилі, в основному пейзажна тематика. Після виставки одну із картин художник дарує музею - «Водокачка». Сьогодні у музейних фондах авторства Геннадія Мацка два пейзажі улюбленого місця відпочинку козятинців та гостей міста. — пише Козятинська міська ТГ

Читайте також:

Працюватимуть психолог та тренер: «Слухай» у Козятині запускає перші офлайн -події. Розповідаємо де і коли

У козятинському музеї відбувся захід з нагоди Міжнародного Дня глухих

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up