В храмах ПЦУ пройшла Дмитрівська батьківська субота. Як то було у нашому місті

В храмах ПЦУ пройшла Дмитрівська батьківська субота. Як то було у нашому місті
  • Дмитрівська поминальна субота, її ще називають батьківською суботою, православні віруючі відзначають у найближчу суботу до дня святого Дмитра (8 листопада). Цього року поминальна субота припадає на 5 листопада.
  • Ми в цей день побували в церкві Покрови пресвятої Богородиці, де настоятелем храму Протоієрей Василь Влізло.
  • Наш репортаж з місця події

Почалося церковне Богослужіння о 8-й годині ранку. Службу Божу отець Василь почав з молитви за наших воїнів. Цілу годину він просив у Бога здоров’я для наших захисників і миру в Україні. Після служби Божої священик став проводити панахиду за загиблими. Отець Василь співав молитви, а прихожани храму, запаливши свічки тримали їх в руках протягом всієї служби Божої.

Після панахиди за загиблими рідними родичами і близькими людьми священик розповів, що Дмитрівська поминальна субота — це день, коли віряни згадують своїх родичів, моляться за їхню душу, роблять добрі справи та допомагають нужденним.

Відео дня

Молитва за померлих є священним обов’язком кожного християнина. Потрібно не забувати у дні особливого поминання померлих прийти до храму, як до того місця звідки, за словами священика, починається Царство Боже на землі, а потім додав, що близькі люди не перестають бути близькими, навіть коли відлітають на небо.

— Сьогодні кожен згадає тих, кого так бракує поряд. І нехай буде менше сліз і більше чудових спогадів, пов’язаних із нашими дорогими людьми, які спостерігають за нами згори. Наші близькі не померли вони живі, а ми повинні їх шанувати вічно. Вічно тому, що й співається вічна пам’ять і вони вічно живі. Живі перед Богом і перед нами. Тому коли ми упоминаємо за покій наших близьких тим самим ми шануємо і виконуємо заповідь Божу, щоб шанували ми батьків своїх Нехай їм там буде спокійно та затишно. А ми тут шануватимемо їхню пам’ять і зберігатимемо любов до них у наших серцях.

Читайте також:

Доторкнулись до історії і зробили на пам’ять оберіг

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач73

    Молитися за живих є священним обов*язком.За мертвими вслід пішли їхні справи,їм молитва вже не допоможе.

keyboard_arrow_up