Відірвалися на повну і зібрали 20 тисяч на ЗСУ: гурт «Draft» зіграв благодійний концерт у Козятині

Відірвалися на повну і зібрали 20 тисяч на ЗСУ: гурт «Draft» зіграв благодійний концерт у Козятині
  • Гурт «Draft» виступив у рідному Козятині в рамках благодійного туру містами України.
  • Хлопці влаштували незабутнє шоу. На концерті збирали гроші в справжню протитанкову установку, а ще продали з молотка тушонку, зварену власноруч вокалістом Сергієм Гайдучком, палички барабанщика Іллі Мхеідзе, футболку та ексклюзивний прапор Козятина з символікою гурту.
  • Ми покажемо, що відбувалося не лише на концерті, а й за лаштунками після виступу

Козятинський гурт «Draft» спільно з фондом «Бойовий волонтер України» розпочав благодійний тур на підтримку наших захисників. Усі кошти, зібрані під час концертів, підуть на закупівлю авто для ЗСУ. У Козятині хлопці планували виступити у п’ятницю, 24 березня, втім того дня громада проводила в останню путь Віктора Кравчука і Дмитра Хуторного, яких ми втратили на війні. Тому концерт перенесли на суботу.

Ближче до 19 години у Міському будинку культури стали збиратися глядачі. Перед тим, як зайти до зали, кожен купував квиток і отримував паперовий браслет. Дехто з гостей окрім квитка придбав ще й футболку із символікою гурту.

Відео дня

До концерту залишалися лічені хвилини. Глядачі зайняли свої місця у залі. Чотири рази публіка кликала хлопців гучними оплесками. Нарешті лаштунки відкрилися і вийшли учасники гурту «Draft»: вокаліст Сергій Гайдучок, гітарист Сергій Нечай, басист Богдан Ільчук і барабанщик Ілля Мхеідзе. Сцену заполонив дим. Першою хлопці зіграли пісню «Помста», за нею — «Зима».

— Привіт усім, — звернувся до глядачів Сергій Гайдучок після другої пісні. — Вас вітає гурт...

— Драфт, — закричали люди з залу.

— Як це приємно, — продовжив Гайдучок. — Ви навіть не уявляєте, як ми раді вас бачити, як ми раді грати у нашому рідному місті. Це просто кайф. Ви раді нас бачити?

— Так, — хором закричала публіка.

— Дві пісні зіграли і в мене вже мурашки, я вже мокрий. Хлопці ви як?

— Мокрі, мокрі, — каже Ілля Мхеідзе.

— Сьогоднішній концерт зовсім не простий, — каже Сергій Гайдучок. — Ми граємо благодійний від фонду «Бойовий волонтер України». Ми вже зібрали на вантажівку, на яку збирали кошти до цього, і зараз фонд разом з нами збирає на Т5 для ЗСУ. Кожна гривня, кожен квиток, все, що сьогодні на концерті буде зібрано, все йде на ЗСУ. Пісні співаємо, гроші збираємо, ЗСУ допомагаємо. 

Гурт зіграв «Маяк» та «Уві сні». Декілька хлопців, які сиділи в залі, підвелися з сидінь і почали відриватися під музику. Після цього «Draft» зіграв композицію «Мати». Текст до цієї пісні написав сусід лідера гурту, Віктор Кучер. Коли почулися перші акорди «Чи це нам сниться», глядачі увімкнули ліхтарики на телефонах і весь зал замерехтів вогниками.

По тому хлопці зіграли «Кольоровий сон».

Перед тим, як перейти до другої частини концерту, провели аукціон, на якому розігрували речі із символікою гурту. Перший лот — тушонка-гайдушонка. Її власноруч виготовив лідер «Draft». Стартова ціна була 300 гривень, продали її за 500. Другий лот — футболка із логотипом гурта і фонду «Бойовий волонтер України». Її придбали за 1200 гривень, а стартували з 350 гривень. Третій лот — палички барабанщика Іллі Мхеідзе. Вони пішли з молотка за 600 гривень, а стартова ціна була 550. На десерт залишили найцікавіший лот.

— Ми над ним старалися, — каже Ілля Мхеідзе. — Сергій, пам’ятаєш, ми дискутували про те, наскільки він буде доречий, подорожуючи Україною. У ньому ми об’єднали наше місто і рок-музику.

Ілля розгорнув прапор Козятина, на якому логотип гурту «Draft». Зал заскандував.

— Ви любите наше місто? — звернувся до глядачів Сергій Гайдучок. — Бо ми його любимо. Навіть з тими ямами і проблемами. Але ми тут живемо і ми його робимо кращим. І цей прапор з логотипом «Draft» буде нагадувати всім, що ми тут живемо і Козятин має бути найкращим містом у світі.

Стартова ціна прапора була 1000 гривень. Він знайшов свого власника за 1200.

Після аукціону оголосили хвилину мовчання за бійцями, які загинули під час вторгнення росії в Україну. Хлопці пішли за лаштунки і за мить почалася друга частина концерту. Залунали перші гітарні акорди пісні «ЗСУ», відкрилися лаштунки, опустився банер із логотипом гурту і хлопці повернулися на сцену.

Перед тим, як заграти «Запах рідного дому», хлопці покликали з залу Кіріла і вручили йому скриньку для донатів — базуку. Це протитанкова установка. Кіріл ходив із нею по залу, а глядачі кидали гроші. Після цього люди стали збиратися під сценою і відриватися під музику, не стримуючи емоцій.

— Вийшла така штука, що «Радіо ROKS» дали нам натхнення написати Гімн Козятина, — презентував наступну пісню Сергій Гайдучок. — Справжній, металевий, жорсткий, такий, як ми. Ми можемо бути жорсткими і ніжними і в цій пісні це все сказано. Вона має назву «Лютий …».

— Козятин, — вигукнула публіка.

«Draft» зіграв ще п’ять композицій: «Ножі», «Війна», «Сонце», «Монолог» і «Весела». Та публіка не могла так просто відпустити хлопців і покликала їх на біс. Тож наостанок гурт зіграв ще раз «Запах рідного дому».

Після концерту глядачі не поспішали розходитися. Вони брали автографи в учасників «Draft» і наробили з ними цілу купу фотографій.

А юна шанувальниця гурту Ліза подарувала хлопцям прикрасу із назвою гурта, яку сплела з бісеру власноруч.

Під час концерту хлопці зібрали 19 тисяч 181 гривню. Ще півтори тисячі гривень надійшло на рахунок фонду «Бойовий волонтер України». До речі, якщо ви пропустили виступ, але хочете долучитися до збору коштів, можете це зробити онлайн. Для цього достатньо перерахувати свій донат на рахунок Монобанк за цим посиланням.

— Ми дякуємо фонду «Бойовий волонтер України» за підтримку і спільну працю, — каже Сергій Гайдучок. — Дякуємо відділу культури Козятинської міської ради і працівникам Міського будинку культури за організацію концерту. Дякуємо нашому звукорежисеру Костянтину Гончару за крутий звук. Дякуємо козятинському молодому гурту «Eldmeris». Дівчата з хлопцями допомагали нам: стояли на вході, продавали квитки та футболки із символікою гурту. А також дякуємо Кірілу (Самураю), який ходив по залу із базукою і збирав кошти.

Наступного дня «Draft» зіграли концерт у Вінниці. А 1 квітня хлопці поїдуть до Бердичева, де гратимуть у Міському палаці культури Олексія Шабельника.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валентин Ільчук

    Молодці хлопці так тримати!!
  • Redmi Exe

    Міністри в дивани заховають
  • Анна Радківська

    Молодці! Дякую вам,хлопці.

keyboard_arrow_up