Як у школі № 9 відзначали День збройних сил України

Як у школі № 9 відзначали День збройних сил України

В День Збройних Сил України в Козятинській школі-дитячий садок № 9 провели конкурс під назвою «Впоряд», який є частиною шкільного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). На шкільне свято з приводу Дня збройних сил України до школи завітав поважний гість з Козятинського відділку поліції Володимир Білоус

Мета гри — виховати в дітей та юнацтва інтерес до козацтва, як явища в українській історії і повагу до історичного минулого українського народу

Учні школи від Козацького маршу до проходження ладової пісні продемонстрували гарну підготовку у конкурсі, де до уваги насамперед бралися такі елементи, як відзнака рою, назва та гасло, шикування в однолаву, розмикання та змикання рою, перешикування рою з однолави в дволаву і навпаки, повороти на місці, крок на місці, перешикування в колону по двоє та проходження роєм з виконанням ладової пісні.

Відео дня

Оцінювали гру-конкурс поважна колегія суддів до складу, якої увійшли. учасник АТО, випускник школи, дільничний інспектор, відділення поліції № 2 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області майор поліції Володимир Білоус, вчитель Захисту України Леонід Карнаух та керівник переможців заочного конкурсу гри «Сокіл» («Джура») Тетяна Максименко.

Журі високо оцінило рівень військової підготовки конкурсантів та відзначили, що школа може пишатися своїми «Джурами». Вони гідні нащадки козацького роду. Шкільний актив привітав гостей школи букетом живих квітів.

По завершенні заходу ми поцікавилися у Володимира Білоуса, що на його думку, школярам дають такі заходи. 

— «Джура» перш за все наближає дітей до козацько–лицарського виховання, — каже працівник поліції, —  а головне, що крім відродження національно мистецьких традицій вони готують себе до служби в лавах Збройних Сил України (ЗСУ).

У Козятині відзначили День збройних сил України та День волонтера

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up