Майже у всіх міських шкіл можуть змінитися директори

Майже у всіх міських шкіл можуть змінитися директори
  • Для чотирьох козятинських і двох сільських шкіл будуть шукати директорів.
  • Управління освіти та спорту оголосило конкурс.
  • Які навчальні заклади у цьому переліку і чому з нинішніми керівниками не продовжили контракт?

Шість навчальних закладів Козятинської громади можуть змінити своїх керівників. На сайті міської ради опублікували оголошення про конкурс на зайняття вакантних посад директорів шкіл. До цього списку потрапили:

  • школа № 1;
  • школа № 2;
  • школа № 3;
  • школа № 5;
  • Сестринівська школа-дитячий садок;
  • школа-гімназія-дитячий садок імені Підгорбунського, що у Сигналі.

Конкурс оголосили відповідно до положення, яке депутати прийняли на сесії ще місяць тому. Згідно з текстом документа, директора призначать після проведення конкурсу, який проходитиме у кілька етапів. Претенденти складатимуть письмові тести, писатимуть ситуаційне завдання, презентуватимуть перспективний план розвитку навчального закладу. Переможця визначать за результатами оцінювання. Виграє той, хто набере найбільшу кількість балів.

Відповідно до положення, з новообраним директором будуть укладати контракт терміном на шість років. Після закінчення цього терміну договір продовжувати не будуть. Якщо ж директором призначатимуть людину, яка обіймає цю посаду вперше, то контракт спочатку підписуватимуть на два роки, а вже потім його можуть продовжити ще на чотири роки.

Відео дня

При цьому директором може бути лише особа, яка має українське громадянство, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту не нижче ступеня магістра чи спеціаліста, педагогічний або науково-педагогічний стаж мінімум три роки, організаторські здібності і стан фізичного та психічного здоров’я, який не перешкоджає виконанню професійних обов’язків.

Наразі від кандидатів приймають документи. Сам конкурс відбудеться у червні. Тоді вже й стануть відомі імена нових директорів шести навчальних закладів. Цікаво, що у більшості з цих шкіл очільники не змінювалися роками.

 

 

Школою № 1 наразі керує Раїса Юр-Кирилюк. Її призначили директором ще двадцять років тому. Має стаж педагогічної роботи майже 40 років.

 

 

 

 

 

 

Євгенія Кудрявець очолює школу № 2 з 2003 року. Тобто, вже теж майже двадцять років. За фахом вона — вчитель української мови та літератури.

 

 

 

 

У школі № 5 директор не мінявся з 2006-го, відколи навчальний заклад очолила Галина Кронівець. За фахом вона — вчитель української мови і літератури. До того, як стати директором школи, була заступником.

 

 

 

 

 

Школу у Сестринівці з 2001 року очолює Ніна Денисюк. На посаді директора вона вже рівно 20 років. За фахом — вчитель біології.

 

 

 

 

А справжній рекордсмен у цьому списку — Зіновій Москалевський, директор школи-гімназії-дитячого садка імені В. Підгорбунського. Він очолює цей навчальний заклад із 1988 року. Тобто, вже понад тридцять років.

 

 

 

І лише школа № 3 міняла директорів. У 1995-му школу став очолювати Ігор Лівшиць, у 2004 році його замінила Ліана Лисюк, а у 2013-му на посаду директора призначили Миколу Колісника, який керує закладом донині.

 

 

 

То чому виникла потреба оголошувати конкурс і шукати директорів для тих шкіл, у яких керівники не змінювалися роками? Із цим питанням ми звернулися до Управління освіти та спорту Козятинської міської ради.

— У нас директори працюють за контрактом. У цих директорів цього року закінчуються контракти, — пояснює Олена Касаткіна, начальник Управління освіти та спорту. — Вони всі пенсіонери. Тому після закінчення контракту ми оголошуємо конкурс на директорів шкіл. Але і директори шкіл - пенсіонери також можуть взяти участь у цьому конкурсі.

— Чому їм не продовжують автоматично контракт? — запитуємо ми.

— Тому що з пенсіонерами автоматично контракт не продовжується за новим законом. Натомість оголошується конкурс. І хто виграє конкурс, той буде директором школи.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Альоша Капніст

    А Касаткина не пенсионерка демагог педагог на майдане висидила посаду
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up