Підсумкові атестації для випускників скасували, а ЗНО – ні

Підсумкові атестації для випускників скасували, а ЗНО – ні

Верховна рада скасувала проходження державної підсумкової атестації через пандемію коронавірусу. Однак, тим, хто планує здобувати вищу освіту — тести складати доведеться.

Випускникам, які не планують продовжувати навчання, оцінки за ДПА виставлять на основі здобутих впродовж навчального року.

Про це мова йде у законопроєкті №3669.

— Законопроєкт не скасовує ЗНО. Він робить добровільною здачу ДПА у формі ЗНО, зазначила очільниця Міністерства освіти і науки Любомира Мандзій.

Відео дня

Додають, що цей закон передадуть Зеленському, як невідкладний, щоб встигнути з підписанням до вступної кампанії.

Таким учням, щоб отримати атестат, варто у школі написати відповідну заяву до 25 червня. Заяви не потрібні випускникам, що зареєструвалися на ЗНО та планують його складати.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов каже, що жодним чином потрапити до університету чи академії повз ЗНО не вийде.

Загалом від складання ДПА цьогоріч звільняються ті, хто завершує здобуття повної загальної середньої освіти — школярі, студенти коледжів і профтехнічних закладів освіти.

Читайте також:

Провал першого дня пробного ЗНО. Чи повернуть кошти абітурієнтам?

Дистанційне навчання: виклик вчителям та морока батькам
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up