19 квітня: про погоду, прикмети, іменини, свята та заборони

19 квітня: про погоду, прикмети, іменини, свята та заборони

Сьогодні у Козятині очікується +6..+11 °C, без опадів, слабкий вітер. Завтра: +6..+10 °C, переважно без опадів, туман, слабкий вітер.

Погода у Козятині радує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

19 квітня — 109-й день року (110-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 256 днів.

Іменини

День ангела імені відзначають: Євтихій, Платонида, Ярема, Мефодій, Григорій, Павло, Севастян

Відео дня

День святого Євтихія-тихого, Яреми

У православній церкві 19 квітня відзначають день святого Євтихія, який за життя зробив безліч зцілень і чудес. Наприклад, одного разу до нього за допомогою звернулася жінка, у якої постійно народжувалися мертві діти. Саме Євтихій допоміг їй народити двох здорових синів. Після цього до старця звернулися двоє глухонімих юнаків, яких Євтихій зміг зцілити.

Народні прикмети

  • Качки гніздяться в місцях із великою кількістю води — чекай посухи влітку;
  • Тихий і сонячний день — прикмета до того, що ярі добре вродять;
  • Туман вранці 19 квітня віщує суху погоду до кінця місяця;
  • Вітряна погода — колосся зіб’є, і врожаю багатого не буде;
  • Якщо вітру 19 квітня немає — можна очікувати хорошого урожай зернових культур.

 Що можна робити 

19 квітня варто молитися Євтихію, просити здоров’я для рідних і близьких. Він обов’язково позбавить від хвороби та допоможе захиститися від них.

Що не можна робити 

  1. Не варто робити великі покупки 19 квітня – вони не прослужать довго і виявляться марними.
  2. Не варто виходити з дому. Згідно з народними прикметами, якщо в цей день відкрити двері, можна впустити хворобу в будинок.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up