20 млн українців приєдналися до нової системи охорони здоров’я (ВІДЕО)

20 млн українців приєдналися до нової системи охорони здоров’я (ВІДЕО)
  • Перший етап реформи охорони здоров’я в Україні вже закінчився. Все почалося з реформування первинної медичної допомоги. Саме там надається 80% всіх медичних послуг. Так, в Україні з’явилися сімейні лікарі та програма “Доступні ліки”.

Як це працює, і як далі буде реформуватися українська медицина – розповіла в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на майданчику UATV в Торонто.

Одним із досягнень нової медичної системи в Україні є те, що громадяни більше не повинні вибирати між покупкою найнеобхіднішого та придбанням ліків. Програма “Доступні ліки” дозволяє всім, хто потребує, отримати їх безкоштовно.

“Система охорони здоров’я зараз просуває мобільність цієї програми. Людина з громадянством в Україні може отримати медичний догляд у будь-якій установі, яка належить до системи охорони здоров’я. Якщо ви живете у Львові, але вам необхідно відвідати лікаря в Києві, ви, безумовно, можете його відвідати”, – розповідає міністр.

Відео дня

За її словами, нова медична програма – це сама найдецентралізованіша система, яку тільки можна уявити, адже саме пацієнт вирішує, кому він платить. Людина сама вибирає того, з ким підписати декларацію, а держава оплачує послуги лікаря. В кінцевому підсумку саме громадяни вирішують, куди надходитиме фінансування.

“Наша програма є найуспішнішою в боротьбі з корупцією. Ми отримуємо ліки через міжнародні організації. Ми змогли зберегти 40% ціноутворення, що означає, що наші пацієнти отримують саме настільки більше ліків безкоштовно. Нам вдалося покрити повністю дитячу онкологічну програму. Також всю інформацію про фінансування лікарень можна знайти на сайті Агентства охорони здоров’я“, – говорить в. о. міністра.

Уляна Супрун зазначає, що міністерство намагається перевести все в електронну систему, яка дозволить повністю виключити корупційні схеми. Також процес надання послуг планують спростити тим, щоб їх можна було отримувати через смартфон.

20 млн українців вже приєдналися до нової системи охорони здоров’я. З 1 січня 2020 року реформа торкнеться первинної допомоги в лікарняній системі спеціалізованої допомоги. Так, зарплата лікарів може збільшитися вдвічі, втричі або навіть в чотири рази.

Нагадаємо:

Хвороба, яка найчастіше забирає життя українців — Уляна Супрун
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up