Адмінреформи: на Вінниччині може зостатися три райони

Адмінреформи: на Вінниччині може зостатися три райони
  1. Унаслідок адміністративно-територіальної рефоми (АТР) в Україні у Вінницькій області заміть 27 районів може лишитися три. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці у facebook.
  2. Проєкт презентував Мінрегіон

Посадовець надав інфографіку трьох областей, у тому числі і Вінниччини. Тож, за версією Зубка, після АТР в області мають з’явитися три нових райони: Вінницький, Могилів-Подільський та Ладижинський. Область матиме 56 об’єднаних громад, із яких 18 міських, 23 селищних та 15 сільських.

В остаточному варіанті, який затвердили в Кабінеті міністрів, Вінницьку область розділили на чотири округи:

Відео дня

Північний госпітальний округ, як і планувалося, буде найпотужнішим і великим. Він включає в себе всі установи вторинного рівня медичної допомоги, розташовані в Вінниці, Жмеринці, Козятині та Хмільнику, а також лікарні Вінницького, Жмеринського, Іллінецького, Калинівського, Козятинського, Липовецького, Літинського, Немирівського, Оратівського, Погребищенського, Тиврівського та Хмільницького районів.

В Західний госпітальний округ включили лікарні і територію Могилева-Подільського, а також Барського, Могилів-Подільського, Мурованокуриловецького, Чернівецький, Шаргородського і Ямпільського районів.

Східний госпітальний округ зібрав заклади Ладижина, Бершадського, Гайсинського, Теплицького, Тростянецького та Чечельницького районів.

Південний госпітальний округ об'єднав лікарні Крижопільського, Піщанського, Томашпільського та Тульчинського районів.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up