В Козятинському училищі вітали АТОвців

В Козятинському училищі  вітали АТОвців
Волонтер, учасник АТО Олег П’явка нагородив грамотами майстрів груп, які плели маскувальні сітки для армії

Вічна слава. У вівторок, 7 травня, в актовій залі Козятинського залізничного училища відзначили воїнів та волонтерів, які борються за незалежність України в зоні АТО/ООС. Глядачам співали пісні, які лунають на передовій

Козятинське залізничне училище, мабуть, найчастіше в нашому місті гостинно відкриває двері в дні свят та пам’ятних дат. От і цього разу перед Днем Перемоги тут відзначали учасників антитерористичної операції.

Відкрила вітальний захід школярка-волонтер, виконавиця пісень та ведуча програми Ліза Роман. Вона представила першого артиста, за сумісництвом організатора заходу, Володимира Вдовенка. Десантник за мрією, атовець за покликанням, волонтер за професією виконав пісню «Зозуля».

Нагородили воїнів та волонтерів

Відео дня

Хвилиною мовчання вшанували воїнів, хто віддав своє життя для нашого миру. У 2008 році львівський гурт «Піккардійська терція» записав старовинну пісню «Пливе кача». Вона прозвучала в день перших смертей на Майдані. З того часу під цю зворушливу заупокійну месу прощаються з загиблими в маленьких українських селах і великих містах.

Героїв на цій війні, як засвідчують військові, багато. Хтось своїм тілом закрив побратима. Інший військовий ціною власного каліцтва викине гранату з укриття. Важливо, щоб ми пам’ятали, якою ціною забезпечують нам мир на передовій наші воїни

Для воїнів, які повернулися з АТО, прозвучало ще одне музичне вітання «Посади мене на коня» у виконанні ведучої Лізи Роман та випускника залізничного училища і організатора заходу Володимира Вдовенка.

Після музичного вітання на сцену піднявся голова Козятинської Асоціації учасників бойових дій та учасників АТО Олег П’явка. Він нагородив грамотами групи майстрів і учнів училища, які внесли найбільший вклад у волонтерському русі учбового закладу зі збору продуктів харчування і плетіння сіток.

Представники козятинського комісаріату, майор Євген Кубашевський та старший солдат Анна Журавель, відповідно до Указу Президента України нагородили відзнакою Президента України «За участь в АТО»: Назара Абдуназарова, Дмитра Абрамюка, Максима Бабія, Володимира Бабійчука, Григорія Гунька, Івана Кравзе, Андрія Красніцького, Анатолія Набокова, Володимира Поліщука, Сергія Сергієнка.

Для них прозвучало музичне вітання від волонтерів, які дають концерти на передовій, Тетяни Чеканівської та Володимира Вдовенка.

На передовій співає за мир

Змінив їх на сцені ще один представник волонтерського руху, автор-виконавець власних пісень, лауреат фестивалю «Пісні народжуються в АТО» вінничанин Олександр Клец. Свій виступ почав зі слів:

— Мабуть, я єдиний, хто не закінчував ваше училище. На передовій я співаю за життя, а вам буду співати за війну.

З його виступу було помітно, що в співака гумор трохи шкутильгає, не всіма сприймається. Але присутні в залі ставилися з розумінням та не жаліли оплесків.

Після закінчення його концертної програми вийшла ведуча і сповістила присутніх, що пам’ятний захід дійшов до свого завершення. Волонтери, артисти, нагороджені зібралися на сцені для коллективного фото. А нам, зробивши з ними кадр, ще хочеться сказати - молодці. Слава Україні!

Читайте також:





 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up