Білопільське святкування Водохреща

Білопільське святкування Водохреща

На свято Водохреща у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду.

Не стало виключенням і село Білопілля, що на Козятинщині. Напередодні на місцевому ставку з ініціативи Людмили Дзівалтовської вибудували ціле містечко. Активну участь у цьому взяли працівники СВК «Білопільський» та найактивніші жителі громади (П. Мар’янчик, А. Дзівалтовський, Ю. Борачук, С. Рибачук, І. Кондратюк, С. Роїк, Ю. Мирончук, Ю. Ливун, П. Слончинський.

Зранку на ставку отець Іван провів літургію і освятив воду, а потім розпочався обряд купання. Це свято зібрало майже всю місцеву громаду та жителів сусідніх сіл.

Хтось купався вперше, а хтось вже мав досвід моржування. Розпочав святу купіль наш місцевий чорнобилець Микола Бруско та Анатолій Волинець, який нещодавно повернувся з АТО. Купалися цілими родинами — це Слончинські, батько Олександр та син Олександр, Зимогляди, батько Володимир та син  Юрій,  Сергій Дука, Анатолій Дзівалтовський, Степан Роїк.

Відео дня

Такі народні традиції та обряди підносять дух, лікують тіло, згуртовують і загартовують людей. Цим самим ми стаємо ближче до Бога, а значить стаємо милосердні, відкриті і щасливі.

 

 
 
Надія АЛЬБА, бібліотекар

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up