Більше половини українців підримують заборону діяльності УПЦ МП. Результати великого опитування

Більше половини українців підримують заборону діяльності УПЦ МП. Результати великого опитування

Все більше українців відчувають гордість за Україну, а також беруть участь у захисті країни тим, чи іншим чином. Розповідаємо про ці та інші результати опитування від соціологічної групи «Рейтинг».

В країні провели восьме загальнонаціональне опитування «Україна в умовах війни». Відбувалося це 6 квітня. За результатами цього опитування, 80% опитаних українців сказали, що відчувають гордість за державу. Для порівняння у серпні 2021 року 34% опитаних зазначали, що відчувають гордість за державу (у той час переважала емоція суму щодо України). 

Українці активно допомагають країні. Близько 80% опитаних беруть участь у захисті країни тим, чи іншим способом. 

Відео дня

«Громадянська самосвідомість сьогодні домінує в усіх вікових та регіональних групах. Щодо проєвропейської самоідентифікації, то практично відсутні відмінності у вікових фракціях. Абсолютна більшість (91%) не підтримують тезу, що «росіяни та українці – це один народ». Тих, хто має таку думку, сьогодні лише 8% (у серпні 2021 таких було – 41%). Підтримка такої ідеї ще фіксується серед 23% мешканців сходу та 13% старших опитаних», — йдеться у результатах опитування. 

Також запитали й про роботу міських/сільських голів, комунальних служб та поліції. Ними задоволені майже 80%. Три чверті задоволені роботою медичних закладів, дві третини – громадським транспортом та закладами освіти. 

Зростає також серед українців підтримка ідеї розриву зв’язків УПЦ московського патріархату з російською православною церквою. Сьогодні за цю ініціативу 74% (на початку березня – 63%). Не підтримують – лише 7%. 

«Половина опитаних (51%) вважають, що держава повинна заборонити діяльність УПЦ МП на території України (заборону підтримують дві третини опитаних мешканців заходу і лише 29% – сходу). Водночас, 21% підтримують позбавлення пільг та скасування договорів оренди церковних приміщень. Попри це, 20% виступають за невтручання держави у справи церкви – найбільше таких на сході (35%) та півдні (25%)», — йдеться у результатах. 

Ще кілька важливих тез із результатів опитування:

  • Абсолютна більшість (90%) підтримують ініціативу позбавлення мандатів депутатів із проросійських партій. 
  • 86% підтримують повну заборону їхньої діяльності в Україні. 81% підтримують ідею збільшення податків для українського бізнесу, який продовжує працювати в росії. 
  • 76% підтримують ініціативу перейменування вулиць та інших об’єктів, назви яких пов’язані з росією. 

 

Читайте також:

Московська і не тільки: майже два десятки наших вулиць прославляють російських діячів

Куплю, продам, робота, ремонт, нерухомість, автомото: усі оголошення Козятина

«Перемога і посівна – головні завдання на цю весну!» – командир роти Тероборони

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up