Божій матері, що вітала закоханих на алеї мрії, відбили голову

Божій матері, що вітала закоханих на алеї мрії, відбили голову
  • Скоро буде рік, як біля залізничного мосту двоє місцевих меценатів Іван Боровський та Сергій Тарасюк облаштували «Алею мрій»
  • На тій алеї поставили «Лавку закоханих». А на відкриття знаку любові автори проекту поставили ангелочка в образі скульптури Божої матері, щоб почуття любові були благословенням від Всевишнього.
  • Тільки через 9 місяців тому тій статуетці якісь вандали відламали голову і відбили руку.

Трохи історії молодіжного проекту

Ідея створити в нашому місті щось для молоді у власника магазину кулінарії «Тинок» назрів давно. Спочатку він подав заяву до міської ради на виділення земельної ділянки. Тільки депутатський корпус ідею підприємця не підтримали. Мотив — на «Лавку закоханих» народні обранці не хотіли витрачати бюджетні кошти. Іншої думки щодо «Лавки закоханих» були у виконкомі міської ради. Виділивши підприємцям земельну ділянку, вони своїм рішенням реанімували молодіжний проект

Отримавши земельну ділянку, підприємці взялися за справу. На рейці, яка слугувала як відбійник для пішохідного мосту, Іван Боровський з колегою Сергієм закріпили лавки.

Відео дня

На землі перед мостом поставили «Лавку закоханим». Зробили вони її з нахилом до центру, щоб пара закоханих відразу відчули почуття. В перших відвідувачів тої лавки навіть з’являлася думка, що її вже поламали і тільки всівшись на неї люди приходили до висновку для чого у лавці такий схил

В задній частині молодіжного проекту підприємці поставили палатку. В ній вони розмістили три гральні столи. Ту споруду на відкритому повітрі назвали шаховим клубом.

На дереві, що росте біля шахового клубу меценати повісили сріблястий ланцюжок де молодь загадуючи бажання зав’язували стрічки. За повір’ям закохані мали можливість закривали на замок свої почуття.

Лавки на рейці відбійнику, «Лавка закоханих», шаховий клуб і декорацію між ними назвали двома словами «Алея мрій». Поставили там Діву Марію для благословення почуттів. Ще міська рада біля «Лавки закоханих» на День поцілунків мала поставити пару голубів. Тільки з голубами не вийшло. Підрядник забув про голубів і не виконав замовлення. А щоб голуби таки з’явилися, треба чекати Дня молоді чи Дня поцілунків.

Замість голубів на «Алею мрій» приходять люди в яких мабуть нічим дома палити. Вони на скульптуру вішали в’язку хмизу, мабуть благали ангела, щоб з дровами допоміг. Тільки тиждень тому якісь вандали вирішили, що чимось їм Мати Божа не догодила. Відірвавши голову скульптурі,нелюди відламали статуетці руку. Яка жінка чи який диявол таких покидьків на світ породив?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (32)
  • Светлана Шмегановская

    Дзвони
  • Нина Лесик

    Прочитала коментарі, варвари, скоти, а хто їх виховав......
  • Татьяна Ковальская

    Капєй це вже "Предел всему"Бог це так не залишить
  • Людмила Васильченко

    Варвари.
    Але чому скульптура Божоі Матері стоіть на сирі землі,щоб собачки на неі пісяли,а поруч два сміттєвих баки стоять?Це по якому?Невже не було достойнішого місця,а ніж під деревом коло смітника?

    Ігор reply Людмила Васильченко

    Те, що це зробили покидьки, навіть не обговорюється. Але.. що рухало цими двома " меценатами"  і  Міхуром, коли вони вибирали місце для встановленя цієї інсталяції. Це в голові не вкладається. Яке ж примітивне мислення і відсутність креативного підходу, особливо " Шаховий клуб " - це верх маразму.
    Вийшло просто продовження буцигарні Боровського під відкритим небом.

    Валентина Токарчук reply Людмила Васильченко

    Людмила Васильченко точно, ви замітили

    Екатерина Ляшук reply Людмила Васильченко

    Людмила Васильченко От я теж подумала про це. Як можна скульптуру Божої Матері поставити не понятно в якому місці?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up