Чи безпечно купатися у міських водоймах?

Чи безпечно купатися у міських водоймах?
  • Попри те, що спека ще не прийшла, козятинчани вже відкрили купальний сезон.
  • Чи відповідає нормам вода у міських ставках - дізнавалися наші журналісти

Перші дні літа не надто радували нас погодою — то похолодання, то дощ із вітром. Та останні декілька днів на вулиці сонячно і тепло. І хоч звичної спеки поки немає, а вода у відкритих водоймах ще недостатньо прогрілася, козятинчани вже відкрили купальний сезон. Вихідними бачили компанію друзів, які пірнали у Водокачку.

Цьогоріч через війну навряд чи буде змога провести відпустку на березі моря. Частина наших вітчизняних курортів поки що перебуває під окупацією, та й навіть на тих, які в тилу, не надто безпечно, адже не раз читали в новинах, що в Чорному морі випливали морські міни, залишені російськими військами. Поїхати сім’єю за кордон теж навряд чи вийде, адже чоловіків призовного віку не випускають за межі країни. Залишається альтернатива — озера, річки і ставки поблизу дому.

Одне з улюблених місць відпочинку серед козятинчан — ставок на Талимонівці. Влітку тут завжди людно, адже можна і поплавати, і позасмагати, і дітям не буде нудно. Втім мусимо вас розчарувати. Купатися у водоймі на Талимонівці небезпечно. Козятинський міжрайонний відділ контролю та профілакики хвороб відібрав проби води у ставку і за результатами аналізів виявилося, що вода у цій водоймі не відповідає нормативним показникам.

Відео дня

— Вода не відповідає за бактеріологічними показниками індексу ЛКП, тобто лактозопозитивної кишкової палички. Показники становлять 21 тисяча при нормі не більше 5, — повідомили нам в Козятинському міжрайонному відділі контролю та профілактики хвороб.

Що стосується решти ставків, то у них теж купатися небезпечно. І причина не у якості води, а в тому, що там не облаштовані місця для купання належним чином.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up