Чи дотримуються у Козятині умов карантину?

Чи дотримуються у Козятині умов карантину?
Точки з продажу кави сьогодні працюють
  • Від сьогодні, 18 березня в Україні заборонили працювати розважальним закладам, торгівельним центрам та закладам громадського харчування.
  • Роботу дозволили лише продуктовим магазинам, магазинам побутової хімії, автозаправним станціям та аптекам.
  • Ми перевірили, чи дотримуються цих норм у нашому місті.

У Держпродспоживслужбі нам повідомили, що до введення суворого карантину та заборони торгівлі по всіх об’єктах, а це магазини, кафе тощо, розносили інформаційні листи про те, які заходи мають проводити.

— Із сьогоднішнього дня, 18 березня, заклади громадського харчування мають призупинити роботу за виключенням того, якщо їм замовляють кухню на вивіз, — розповіла головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Любов Бугрим. — Інформація про це має висіти на дверях закладу. Тільки таким чином кафе та ресторани мають проводити свою роботу. Але в той же час працівники мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту. Створюється комісія, куди мають увійти кілька представників з нашої служби, з поліції, з лабораторного центру та органів влади. Ми маємо обходити і дивитися, чи виконують об’єкти вказані рекомендації. Мають працювати лише продуктові магазини, аптеки і магазини з побутовою хімією. 

Ми вирішили перевірити, чи дотримуються умов карантину у Козятині. Спершу завітали на ринок «Хлібодар». Тут працюють усі точки продажу — не лише продуктові, а й канцелярія, одяг та посуд.

Відео дня

— Ви зачинятися на період карантину не будете? — запитуємо одну з продавчинь.

— Будемо, — відповідає вона.

— Коли? Вже із сьогоднішого дня мали не працювати.

— Не знаю. Може, до дванадцяти вже будемо закриватися, — каже жінка.

— А завтра будете виходити?

— Напевно ні. Не знаю ще. Я тільки приїхала, я не в курсі справи.

На точках із продажу кави робота теж кипить. Дорогою нам трапилося їх чотири. У всіх були покупці.

— Ви у зв’язку з карантином не будете зачинятися? — запитали ми в одній із точок продажу кави.

— Не знаю, нам про це нічого не говорили, — відповіла дівчина-бариста.

Тут нам повідомили, що працюють повний робочий день.

Більш серйозно до введення обмежень поставилися магазини з продажу побутової техніки. Один із них зачинили на карантин до 3 квітня, інший працює у віддаленому режимі.

Один із торгівельних центрів та магазин одягу теж не працюють.

Так само як одне з кафе.

А піцерія ще вчора повідомила на своїй сторінці у Фейсбук про те, що працюватиме лише на доставку.

Що стосується інших магазинів, які ми перевірили, то вони сьогодні відчинені. Це будівельний магазин, магазин із продажу шпалер, одягу, різних дрібничок, меблевий магазин, квітковий, центр вікон, магазин із продажу матеріалів для рукоділля та піротехніки. Усі їх ми побачили відчиненими.

Магазин будівельних матеріалів працює

Зауважимо, що інспектували ми не усі заклади. Перевірили лише частину вулиці Грушевського, Січових Стрільців (колишня Комсомольська) та Незалежності.

Людей у місті теж не поменшало. Деякі ходять у масках, особливо ті, що йдуть до аптеки. Дорогою нам зустрівся чоловік у респіраторі. Під поштою черга, оскільки людей до приміщення пускають лише по одному.

Під час карантину радять не ходити без особливої потреби до лікарні. А якщо маєте симптоми захворювань, звертатися спершу у телефонному режимі. Те саме треба робити, якщо у вас є симптоми коронавірусу. А саме:

— висока температура;

— біль у горлі;

— кашель;

— утруднене дихання;

— слабкість.

Звернутися можна до міського Центру первинної медико-санітарної допомоги за телефонами: 2-22-44, (063) 635-67-77, (096) 008-40-85, або телефонувати 103. Центр працює з 8 до 20-ої.

Медики радять носити захисні маски, якщо ви будете перебувати у місцях великого скупчення людей, а також часто мити руки чи обробляти антисептиком. У аптеках міста можна придбати захисні медичні маски. Але не в усіх. Не стабільна ситуація і з антисептиками для рук. Їх практично не має. А якщо і завозять, то відразу ж розкуповують. Що стосується мила, то з ним проблем немає.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сушко Оксана

    Коли буде проводитись дизинфікація під'їздів так як у Вінниці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up