Чи справді у школі № 9 залишать лише початкові класи? Що з цього приводу кажуть в освіті

Чи справді у школі № 9 залишать лише початкові класи? Що з цього приводу кажуть в освіті
  • Учора мережею стала ширитися інформація про те, що у школи № 9, що в селі Козятині, буцімто будуть забирати статус опорної і залишать лише початкові класи.
  • У дописі, який користувач під іменем Світлана Бойко поширив у Фейсбук, йшлося про те, що у школі забрали новий автобус і бус, а харчоблок розбирають на металобрухт.

Згодом наш журналіст завітав до школи № 9, поспілкувався з директором і перевірив, чи дійсно з харчоблоку забрали обладнання. Виявилося, що воно на місці.

Аби остаточно розставити усі крапки над «і» у цій історії, ми звернулися за коментарем до Олени Касаткіної, начальниці Управління освіти і спорту Козятинської міської ради. Вона каже — те, що у школи № 9 мають забирати статус опорної і залишать лише початкові класи — неправда.

— Ніхто дев’яту школу закривати не збирається, вона залишається опорною, — каже Олена Касаткіна. — Ніхто ні яке обладнання звідти не вивозить. Навпаки, ми зробили проектно-кошторисну документацію, щоб обладнати там кухню за сучасними вимогами і встановити, щоб це обладнання працювало. Ніхто ні які автобуси в них не забирав. Просто нам передали гаражі «Чистого міста» і всі автобуси, які здійснюють підвіз учнів, стоять у іншому місці.

Відео дня

Проте в майбутньому на освіту все ж чекають зміни, і вони стосуються не лише школи № 9.

— Відповідно до «Закону про загальну середню освіту», до 2024 року всі школи, крім однієї у місті, це будуть школи з 1 по 9 клас, 1–2 ступеня або школи-гімназії, як вони називаються у новому законодавстві. Лише одна школа у місті, де будуть навчатися діти з 10 по 12 клас, буде мати статус ліцею. Так передбачає новий закон «Про загальну середню освіту». І ми нікуди від цього не дінемося, це не наші забаганки, — додає начальниця Управління освіти та спорту.

До речі, про цю реформу в галузі освіти ми вже розповідали. Якщо ви пропустили цю тему, вам сюди.

 

Читайте також:

Козятинську школу №9 з опорної зроблять філією і залишать лише початкові класи?

Директор Олег Заїчко: "У школі №9 поки що ніяких змін не відбувається"

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up