Чи заважають діти і собаки на дитячому майданчику?

Чи заважають діти і собаки на дитячому майданчику?
Третій день на майданчику немає ні дітей ні собак

В групі журналістів видання «RIA-Козятин» в соціальній мережі інстаграм була розміщена інформація такого змісту: «Доброго дня, прийміть будь ласка якісь міри. На дитячому майданчику, що на вулиці Чехова, кожного дня одне і теж саме з ранку до вечора».

Під повідомленням – відео, на якому діти намагаються розборонити двох собак, які стали з’ясовувати між собою стосунки. Один з малят каже: «Що робити? Він Тузьку порве!» Хлопчик, господар більшого за розміром собаки, голими руками хапає за шию свого улюбленця і на якусь мить роз’єднує собак. Але Пушок, так звати більшого собаку, виривається. Діти кричать: «Тузька, тікай!» Але Тузька не скористався порадою і собаки знову зчепилися.  

На відео видніються постаті чоловіка з лопатою та жінки, які біжать на допомогу дітям, з вулиці Виговського. Ми не називаємо імен Тузькиних рятівників, лише з тієї причини, що в такому разі треба й назвати ім’я автора відео. А по-сусідськи буде не зовсім коректно називати людину, яка холоднокровно знімає відео в момент дитячої розгубленості і небезпеки. Адже маленький господар Пушка став розбороняти собак голими руками, і його могли покусати обидва собаки.  

Відео дня
v class="video-block">

Що було за кадром. Тузік – це песик, якого одного зимового ранку під парканом знайшла дружина автора статті. Запитували сусідів, у кого пропало цуценятко, адже зовні Тузік був схожий на лабрадора. Показували дітям і запитували їх, чи не знають вони, у кого пропав собачка? Одна багатодітна родина брала Тузіка додому. Тільки мама сімейства сказала дітям: віднесіть назад, у нас і без нього два собаки. Тож діти знов принесли Тузіка під паркан, а далі песик вже знав дорогу. З тої пори він став нашим і дітей. Він був дуже кумедним і дітлахи часто приходили бавитися з ним. 

Але не міг Тузік залишатися маленьким — виріс і почав бігати за велосипедистами і за автівками. Стали його закривати на подвір’ї. Але діти час від часу приходили до нього гратися. Так сталося і того дня. Діти прийшли і попросили: «Випустіть Тузіка, ми з ним пограємося». 

Пішли вони з ним на дитячий майданчик. Туди ж зі своїм улюбленцем Пушком прийшов хлопчик з вулиці Папаніна. Так досі місцеві називають цю вулицю, переіменовану у Виговського. Що там сталось – ви вже знаєте. 

Автор відео просить розібратися у ситуації і вжити заходи: «Кожного дня одне і теж саме з ранку до вечора». Чи справді це так, ми запитали у людей, які живуть поруч з дитячим майданчиком і тих, що подалі.

– Мої онуки час від часу ходять туди гратися і ніколи не розповідали, що там бігають безпритульні собаки. Для дітей то саме хороше місце. Ми виросли на залізничних коліях, людям в городи м’яча забивали, збиралися під трансформатором. А там місце затишне. Якби там грали у футбол і м’яч летів у вікна, тоді – інша справа. Я не знаю, за що там можна ображатися. Те, що діти галасують – так на то вони і діти, – каже пан Володимир.

Марія Щитинська настояла, щоб було вказане її прізвище. 

– Нехай прийде до мене, я розкажу йому, де собаку треба прив’язувати, –  каже Марія. –  Його собака прив’язаний біля самої дороги. Хто не йде вулицею – він готовий «з’їсти». Нехай не обурюється, що дратують їхнього собаку. Люди ходять біля озвірілого пса в двох метрах від нього, як він не буде кидатись до будь-кого, хто потрапляє йому на очі? 

— Так, діти кричать, іноді промовляють непристойні слова. Якось навіть викликали поліцію, тому що знайшли шприци на майданчику, – висловлює свою думку пан Олександр. 

Пані Ліда теж живе поряд з майданчиком і каже, що дійти їй не заважають. 

Три дні ми спостерігали за дитячим майданчиком на вулиці Чехова. Можливо похолодало, можливо діти до школи готуються. Третій день на майданчику ні душі, а собака автора відео, як і казала пані Марія, все одно час від часу дає про себе знати. Може справа не в дітях і не собаках на дитячому майданчику?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up