Чому деяким людям не дали субсидію за грудень

Чому деяким людям не дали субсидію за грудень
  • До редакції газети «RIA-Козятин» звернулася мешканка міста Галина.
  • Жінка скаржиться, що у грудні їй не нарахували субсидію. Як виявилося, наша читачка з такою бідою не одна.
  • Що з цього приводу кажуть в Управлінні соціальної політики — з’ясовували наші журналісти

Грудень вже підходив до кінця, а Галина не отримала субсидію. Про це жінка розповіла нашим журналістам телефоном. Козятинчанка чекала-чекала, а тоді терпець увірвався і вони разом із сусідкою пішли з’ясовувати, в чому справа.

— Вчора ми ходили тут, де був ліцей колись, — розповідає Галина. — Нам сказали: «Йдіть в пенсійний». Пішли в пенсійний, де лікарня міська була, там кажуть: «Чому вони вас до нас направили? Ми всім перерахували субсидії. Звертайтеся назад туди». Йду назад туди, приходжу, якийсь чоловік кричить до мене: «А що ви хочете?! Наступного місяця все отримаєте». А за газ платити яким чином? От що мені робити?

За словами Галини, в Управлінні соціальної політики їй сказали, що трапився збій програми, тому субсидію перерахують одразу за два місяці, але це буде аж у січні 2023 року. Жінка не може зрозуміти, чому досі проблему не владнали і не виплатили їй кошти.

Відео дня

— Ми знаємо, що не платили зарплату міській лікарні, — продовжує Галина. — Може, ці гроші позабирали на лікарню, а нам на субсидії вже немає? Наступного місяця ми отримаємо за два місяці субсидію. Як це зрозуміти? Місяць ще не закінчився. У вас був збій програми в середині місяця, а далі що? Просто нехай нам пояснять, як нам жити і що робити далі. Пенсійний сказав, що вони до 5 числа всім людям перерахували, а тут такий скандал. Два рази пішли і не можемо толку вивести. Вийде на наступний місяць 5 числа все разом. Мене просять, щоб я до 25 заплатила за газ. Вже сьогодні 27.

Згодом виявилося, що така проблема не лише у Галини та її сусідки. Мешканці одного з сіл Козятинської територіальної громади теж у грудні не отримали субсидії.

Наступного дня після того, як Галина телефонувала до нашої редакції, ми пробували зв’язатися з Управлінням соціальної політики Козятинської міської ради у телефонному режимі, аби з’ясувати, чому жінці не виплатили субсидію. Телефонували впродовж робочого дня середи, 28 грудня декілька разів, втім нам так і не вдалося додзвонитися. Тож цю публікацію ми готували ще у попередній номер газети, втім через те, що спершу нам не вдалося отримати пояснення в Управлінні соціальної політики, стаття минулого тижня не вийшла.

У четвер, 29 грудня, вже після виходу газети, нам вдалося зв’язатися з Управлінням соціальної політики. Ситуацію пояснив Ігор Машталер, начальник відділу соціальної допомоги.

— Зараз субсидії виплачує пенсійний фонд, ми тільки нараховували за грудень тим людям, у яких прийняли жовтень-листопад, — каже Ігор Машталер. — Ми ще тих людей розрахували і у нас розрахунок закінчився. У грудні, коли відбувалося автоматичне нарахування субсидій, стався збій програми. Збій відбувся не з нашої вини, а через перебої з електропостачанням. Автоматичне нарахування проходить одночасно по всій області. Запустилася програма, вимкнулося світло. Коли світло увімкнули і програма запустилася повторно — знову вимкнулося світло. Тому деяким отримувачам субсидія автоматично не зарахувалася. Інформацію по них ми вводили вручну. Тому всі виплати будуть виплачені або наприкінці грудня, або на початку січня.

 

Читайте також:

Прийняли бюджет і виділили кошти на виплату заборгованості зарплат лікарні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up