Чому холодно у школах?

Чому холодно у школах?
Класи у ліцей-школі поки пустують. Навчальний заклад повернувся до дистанційного навчання через те, що у приміщенні холодно. Світлина з архівів газети
  • У деяких школах міста температура в класах дуже низька.

  • Через це навчальні заклади змушені повертатися до дистанційного навчання чи скорочувати уроки.

  • Чому склалася така ситуація — розповіли в Управлінні освіти та спорту.

Спершу нас засипало снігом, тепер вдарили морози. Вже кілька днів температура за вікном не піднімається вище -3, а з понеділка взагалі прогнозують морози до 20 градусів.

Разом із похолоданням стало холодно у деяких школах міста. Наші читачі повідомили, що у школі № 1 скорочені уроки через те, що в класах низька температура. А ліцей-школа взагалі повернулася до дистанційного навчання ще кілька днів тому.

Ситуацію із температурним режимом у школах міста прокоментували в Управлінні освіти та спорту Козятинської міської ради.

Відео дня

— У нас на сьогоднішній день найхолодніше в ліцеї, — розповіла газеті «RIA-Козятин» Олена Касаткіна, начальник Управління освіти та спорту. — У класах від 10 до 11 градусів температура, тому ліцей перейшов на дистанційну форму навчання. Ми щодня, вже четвертий раз надсилаємо листи теплопостачальникам до міста Києва. Поки що покращень ми не бачимо. У першій школі сьогодні 13–15 градусів, але все одно ця температура не відповідає Державним санітарним нормам, тому перша школа працює в скороченому режимі. Всі інші школи поки що працюють в звичайному режимі. По першій школі ми також надсилаємо повідомлення теплопостачальникам.

Така ситуація склалася через то, що котельні не можуть забезпечити потрібну температуру.

— У нас із теплопостачальником заключені договори, де вказано, що вони мають подавати тепло відповідно до чинного законодавства, — продовжує Олена Касаткіна. — Є графік температурного режиму. Якщо на вулиці, припустімо, -7, то подача тепла має бути як мінімум 72. А у нас на вулиці -10, а подача тепла 36.

Чи повернуться ліцей-школа і школа № 1 до звичного режиму навчання з понеділка — поки що невідомо. Усе залежить від того, чи зможуть котельні забезпечити нормальну температуру.

До речі, днями відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де обговорювали ситуацію із недостатньою подачею тепла. Про це повідомляють на сайті Козятинської міської ради.

«Приводом зібрання засідання стала критична ситуація, що склалася у закладах соціальної сфери та освіти: від понеділка, 8 лютого, у територіальному центрі соціального обслуговування, КП «Міська лікарня», КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги, загальноосвітні навчальні заклади № 1, № 2, школа-ліцей температурний режим побив усі антирекорди опалювального сезону, адже у приміщеннях, згідно складених актів, температура коливалася в межах 8–15 градусів тепла! Це грубе порушення санітарних норм!» — йдеться у повідомленні.

На комісії вирішили, що теплопостачальники мають виправити ситуацію до 15 лютого.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • lievsha 007

    За те , що вчителі працюють в порушених санітарних нормах їм повинні доплачувати
  • Читач23

    В читачів всього два питання до місцевої влади: в начальника освіти в кабінеті тепло і чому зима застала нас зненацька?
  • Читач96

    Почему за садики не пишут , что в группах по 15 градусов , и при таких условиях деткам приходиться спать .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up