Чому міську раду закрили на замок?

Чому міську раду закрили на замок?
Це фото виклав на своїй сторінці у Фейсбук Андрій Батрахонь
  • На двері Козятинської міської ради поставили електронний замок, і тепер другий та третій поверхи будівлі стали недоступні для громади.
  • Козятинчани активно обговорювали це нововведення у соцмережах.
  • А як це пояснюють у мерії?

Інформація про те, що до міської ради тепер просто так не зайдеш, спантеличила козятинчан, і в багатьох викликала обурення. Тиждень тому про це написав на своїй сторінці у Фейсбук Андрій Батрахонь.

«На двері вчепили електронний замок (люди сказали, що ще кілька тижнів тому). Треба дзвонити по телефону в прийомну і тоді може хтось вийде і візьме заяву. На вході теж стояли дві бабусі, які не могли потрапити до мера на прийом. Дно! Від кого заховалася і чого?» — написав чоловік.

Допис стали активно коментувати користувачі Фейсбуку. Були такі, що спокійно відреагували на це рішення. Мовляв, у Вінниці аналогічна ситуація і просто так до будівлі не зайдеш. А були й ті, хто відкрито висловлював своє невдоволення таким ноу-хау.

Відео дня

Електронний замок вчепили на двері міської ради вперше. Такого ще не було за всі роки незалежності, а за цей час Козятин вже чотири рази міняв своїх керманичів. Можливо, саме через це люди так негативно відреагували на цю новину.

Та насправді зачинена для громади не вся будівля. Перший поверх, де раніше розташовувалася Козятинська районна рада, залишається відкритим. Електронного замка вчепили на двері, що ведуть до другого і третього поверхів. Там розташовані кабінети міського голови, секретаря, бухгалтера та інших працівників міської ради, а також зала засідань, де депутати збираються під час сесій. Безперешкодний доступ до цієї частини будівлі тепер мають лише обранці, працівники міської ради та члени виконкому. Їм зробили електронні ключі.

Напередодні Дня журналіста, який відзначали 6 червня, очільниця громади Тетяна Єрмолаєва зібрала працівників преси та радіо. Під час розмови міський голова пояснила, чому встановили електронний замок. Одна з причин цього нововведення — безпека. Інколи міський голова чи хтось з інших працівників залишається на роботі після закінчення робочого дня, коли всі інші вже пішли додому. Вхідні двері до будівлі могли залишатися відчиненими, і ввечері до середини міг зайти будь-хто, тож не було можливості контролювати, хто зайшов до приміщення і що там робив.

Ще одна причина полягає в тому, що на другому і третьому поверсі, які наразі під електронним замком, немає відділів та управлінь, які обслуговують населення. Єдине Управління земельних та майнових відносин, куди звертаються люди, розташовувалося на третьому поверсі. Але його переселили на перший поверх, куди є вільний доступ. Що стосується щотижневого прийому міського голови, який очільниця громади раніше проводила у своєму кабінеті, то його також перенесли на перший поверх.

І третя причина — необхідність забрати корупційну складову. На думку Тетяни Єрмолаєвої, чиновник не повинен спілкуватися з людьми і приймати на основі цього рішення.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (19)
  • Тетяна Якимова

    Безпека?!!!😂😂😂😂 А кого пані бояться?
  • Людмила Постоюк

    Налогова  уже давно закрила двері на електронні замки, напевно теж бояться підприємців, для чого така безпека? від кого ховаємось?
  • Кіпоренко Олександр

    Дороги поробили , тепер брехуни ділять кошти .
  • Андрій Батрахонь

    Чиновники не повинні спілкуватись з людьми? І тому не буде корупції? Як треба буде взяти у когось бабки то найдуть возможности в другому місці зустрітися. Це все отмазки. Чи може мерша не уверена в тому що зможе відказатись коли їй принесуть?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up