Чому у деяких садочках досі холодно?

Чому у деяких садочках досі холодно?
  • Опалювальний сезон, хоч і з запізненням, насилу почався, вихідними котельні нарешті запрацювали.

  • Втім батьки скаржаться, що у деяких дошкільних навчальних закладах досі температура занизька, щоб водити туди дітей.

  • Чому так - дізнавалися наші журналісти

Цьогорічний початок опалювального сезону перетворився на справжній блокбастер. Котельні мали запустити ще 10 жовтня - вирішили відновити подачу тепла раніше традиційного 15 жовтня через те, що температура повітря на вулиці почала знижуватися і в школах, садочках, лікарнях і терцентрі стало так холодно, що просто неможливо всидіти. Втім попри те, що опалювальний сезон у Козятині офіційно мав розпочатися 10 жовтня, він черговий раз затягнувся. Подачу тепла відновив лише один з чотирьох підрядників - “Козятинбуд”. Решта теплопостачальників, які опалюють більшість об’єктів у місті, тепло так і не подали, про що ми вже повідомляли.

Перед вихідними, а саме у середу, 13 жовтня міський голова Тетяна Єрмолаєва під час прес-конференції з приводу опалювального сезону сказала, що у разі, якщо «Вінниця–теплоенерго», «Вінниця–облтеплоенерго» і «Вінницькі теплові мережі», які опалюють більшість соціальних закладів Козятина, не відновлять подачу тепла до 15 жовтня, будуть вжиті радикальні заходи і місто почнемо опалювати самотужки.

Настала п’ятниця, 15 жовтня, але котельні так і не запрацювали. Цього ж дня у міській раді зібралася комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Розглядали питання зриву опалювального сезону. Як йдеться у протоколі, температура у медичних та освітніх закладах коливалася в межах 8-14 градусів, що не відповідає нормам. На засіданні вирішили визнати ситуацію, що склалася у місті, надзвичайною і розблокувати роботу котелень, а опалювати котельні доручили комунальному підприємству “Чисте місто”.

Відео дня

Того ж дня міський голова, начальник Управління житлово-комунального господарства і працівники “Чистого міста” у супроводі правоохоронців зайшли до котельні №9, що розташована на території колишньої залізничної лікарні. Подачу тепла запустили. Ця котельня опалює школу №2, Центральну районну лікарню та міський терцентр і якщо школи через холоднечу відправили раніше на канікули, то пацієнтів лікарні і підопічних терцентру, які перебувають там на стаціонарі, на канікули не відправиш.

Всі видихнули з полегшенням, бо ж опалювальний сезон розпочали і після чотириденних вихідних батьки вже готувалися відправляти малечу в дитячі садочки, та виявилося, що тепло не скрізь. У понеділок, 18 жовтня на нашій сторінці у Фейсбук ми запитали читачів, яка ситуація із теплом у садочках, які відвідують їх діти. У відповідях нам писали, що у садочку №5, що на ПРБ, досі температура +15. Це нижче санітарних норм. Скаржилися батьки і на холод у садочку в Іванківцях. Досі холодно у садочку №6, що навпроти площі.

Ми зателефонували до Управління освіти та спорту, аби дізнатися, чи запустили опалення у всіх закладах освіти. Як повідомила журналістам газети “RIA-Козятин” Інна Мадей, тимчасово виконуюча обов’язки начальника управління освіти та спорту, подачу тепла відновили не у всіх закладах освіти. У садочку №6 поки немає опалення, тому що котельня, яка опалює цей заклад і школу №1, ще не працює. У садочках №5, №3, школі №9, а також садочку в Іванківцях теж поки тепла немає через те, що вони опалюються газом.

- Це проблема всієї країни, - сказала Інна Мадей. - Фактично тільки в п'ятницю було рішення про ціну на газ для бюджетних організацій, якщо не помиляюся, 16,8 гривень. Через це зараз ми в процесі оформлення документації. Тривають перемовини і заключаються договори на постачання газу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Алла Матіщук

    Чому тільки зараз коли настає опалювальний сезон починають тільки думати за опалення?.. Дані договора уже потрібно давно заключати..Чому маленькі дітки мають мерзнути??? Як завжди, нічого нового
    ..
  • Людмила Присяжнюк

    Сьогодні у 5 садочку температура в групі ледь дотягувала 12 градусів!!!! Це нормально?!
  • Толян Ільчук

    Тому що зажди у Козятині все не так(((
  • Читач59

    тобто діти садочка №5 будуть мерзнути далі????????????

keyboard_arrow_up