Дачники садового товариства «Вишенька» зібралися на чергову говорільню

Дачники садового товариства «Вишенька» зібралися на чергову говорільню
  • В грудні минулого року в садовому товаристві «Вишенька» вичерпався термін правління керівництва кооперативу. Звітно виборча конференція з цього приводу на якій переобирали голову відбулася 15 червня цього року. Передачу документів новообраному активу запланували на 29 червня. Як то було наша розповідь

Два тижні тому в 25-у номері газети «RIA-Козятин» в статті «Козятинські дачники хочуть нового керівника»  були висвітлені події, які відбувалися 15 червня. На тій звітно- виборчій конференції мала відбутися передача документів товариства «Вишенька» новообраному активу кооператива. 

Пресу лякали прокуратурою

З самого початку зібрання голова товариства Тодос Петруца побачивши медійника сказав:

— Я вас не запрошував, ви знов приїхали брехні писати. 

Відео дня

–  І що неправдивого ви прочитали в моїй статті? 

— Я її не читав.

– Тоді звідки ви знаєте, що там написана неправда?

— Люди казали, напишете неправду піду в прокуратуру.

Конкретики ніякої одні суперечки між членами кооперативу.

На зібрані передачі документів зібралося до двох десятків дачників. Вони, включаючи колишніх голів «Вишеньки», з’ясовували правильність передачі документів. Одні говорили, що за посаду ніхто не тримається, тільки передачу документації потрібно проводити в правовому руслі. Прибічники зміни керівництва садового товариства не розуміли, чому змінилися виборчі правила, які існували в товаристві більше 30 років. З суперечок між членами кооперативу стало відомо, що легітимного зібрання за тридцять років існування дачного кооперативу ніколи не було. Передачу документації проводили за схемою «пост здав», «пост прийняв». Тепер вирішили робити передачу документації по закону. Новообраний керівник повинен заручитися підтримкою більш як половини членів кооперативу і зареєструвати кооператив в адміністратора держагенства.

З словесних перепалок, які відбувалися між дачниками, можна було зрозуміти, що всі члени, які прийшли на зібрання, визнають, що голові «Вишеньки» виразили недовіру. Новообраний голова заручився на виборчих зборах підтримкою в 25 голосів. Це на пару голосів менше ніж був обраний Тодос Петруца на попередніх виборчих зборах. Тоді, згідно протоколу, на засіданні яке відбувалося більш як два роки тому, було присутніх 48 дачників. Семеро членів садового товариства проголосували проти, при чотирнадцяти які утримались. Щоб вибори стали легітимними командою Тодоса Тодосовича були задіяні опитувальні листки. Разом з ними присутніх в виборчому процесі стало 108 чоловік. Така кількість голосувавших дала можливість скрипити документ печаткою.

Згідно статуту садового товариства більш як за 30 років жодне рішення «Вишеньки» не було легітимним. Коли через тридцять років існування кооперативу стали поважати закон.то по закону керівник якого не переобрали на новий термін набуває статусу в. о. Тобто виконуючий обов’язки голови до моменту коли на цю посаду прийде легітимний голова правління. Тільки судячи з останніх зборів-говорільні ніхто не хоче взяти на себе відповідальність за садове товариство. А між самими дачниками розкол. То хто  об’єднає дачників «Вишеньки»


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up