Депутатам придбають ґаджети за гроші міського бюджету

Депутатам придбають ґаджети за гроші міського бюджету
  • Міська рада крокує в ногу з часом.
  • Обранцям мають закупити електронні носії, із якими вони будуть працювати під час сесій.
  • Це зроблять з метою економії коштів, які витрачають на папір.
  • Детальніше про це у нашій публікації

У п’ятницю, 24 грудня відбулася остання у цьому році сесія, вже 20-та за рахунком. Засідання тривало цілих чотири години. За цей час депутати встигли розглянути майже півсотні питань, серед яких — земельні, бюджет Козятинської громади на наступний рік, фінансовий план лікарні й сімейної медицини, а ще ціла низка програм. За одну з таких — програму забезпечення депутатської діяльності депутатів Козятинської міської ради на 2022 рік, обранці голосували перед тим, як оголосили перерву в засіданні.

Відповідно до тексту проекту рішення, у рамках вищезгаданої програми для депутатського корпусу мають закупити питну воду, а також ґаджети. Перший пункт був у подібних програмах і минулі роки, а ось другий — новинка.

— Сьогодні ми на цю сесію вивели тільки три з половиною ящики паперу, — сказала під час обговорення міський голова Тетяна Єрмолаєва. — Папір подорожчав у два рази. Завод зачинився і це буде просто дуже величезна сума. Я вже не говорю про те, скільки разів друкувався бюджет, документи на виконком і решту заходів.

Відео дня

— Тому така пропозиція купити все таки електронні книги, отримувати їх на початку, коли приходите, у вас там буде заведена електронка, одночасно будуть приходити документи вам і на ваші носії, і на ці, ви будете приходити на комісії, отримувати планшет і працювати з планшетом, — додала секретар ради Тетяна Римша. — Це моя пропозиція. Ваша думка — чи воно буде для вас практично. А ні, то тоді будемо мати знов роботу з паперами, витрачати таку кількість грошей. Чотири тисячі на одну сесію — я думаю, це забагато буде. Я думаю, що кожен вміє працювати, і в телефонах читаєте зараз всі, а в планшетах тим більше.

Депутат від «Слуги народу» Олександр Шумський сказав, що це — доречна ідея. Кілька місяців тому він вже вже пропонував придбати ґаджети для роботи на сесії, але тоді ця ідея не мала підтримки, про що Шумський нагадав на сесії. На що Тетяна Римша заперечила, що це від самого початку була її пропозиція.

— Їх треба буде роздати під розписи з інвентарними номерами, — зауважила Аліна Діденко, представниця політичної сили «Опозиційна платформа — за життя».

— І ще утворити спостережну раду і обов’язково слідкувати за планшетами, — пожартував депутат Олександр Євтушок.

— Єдина пропозиція — не електронні книги, а планшети, — включився в обговорення Олександр Пузир від «Слуги народу». — Електронні книги не дають тієї можливості.

— Так, вони не дають можливості гратися в ігри, це правда, — відповіла на це Тетяна Римша.

— Не в ігри, а вчасно розсилати розсилки, — сказав Пузир.

— Олексій (головний спеціаліст-програміст загального відділу міської ради — авт.) вже цікавився і казав, що є такі електронні книги, якими можна користуватися і перекидку робити, — зауважила Римша.

— Я не зрозумів: електронні книги чи планшети? Це ж різні речі, — включився в обговорення Дмитро Бернатович, представник «Європейської солідарності».

— Йшла мова взагалі про електронні книги, — відповіла секретар ради. — Ціна в електронних книг і планшетів одна і та сама.

— Депутати хочуть планшети, давайте планшети, — запропонував Сергій Матвіюк, представник всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

— Депутати хочуть планшети? — перепитала Тетяна Римша.

— Ні, я нічого не хочу взагалі, я просто уточнюю технічні моменти, — сказав Бернатович.

— Ми напишемо в рішенні сесії зараз електронні носії, — підсумувала Тетяна Єрмолаєва.

— Електронна книга і планшет — це ціна приблизно в два рази різниться, — зауважив Олексій Клємєнтьєв, головний спеціаліст-програміст загального відділу міської ради. —

Книга по чотири тисячі, а планшет більш-менш якісний — це буде мінімум сім-вісім, iPad з 12.

Рішення про програму забезпечення депутатської діяльності підтримав 21 обранець із присутніх 24. Відповідно до кошторису, який зазначений у тексті проекту, на закупівлю електронних носіїв планують витратити 120 тисяч гривень. Це приблизно по 4,4 тисячі на ґаджет, оскільки у депутатському корпусі 27 осіб включно з міським головою і секретарем ради. А що про це думаєте ви?

Опитування

Чи треба купувати електронні носії для депутатів?

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Валерій Рожновський

    Папір який, "Обухівський"?
  • Читач23

    В мого сина навіть гаджет є, який навчається в школі і мав змогу заощадити на пристрій який йому до вподоби))) а на роботі я використовую папір по максимуму. І даю пораду обранцям, купуйте тільки Apple, громада оцінить Ваш вибір.
  • Ната Рибак

    Бідні наші депутати гаджетів вони немають
  • Игорь Даги

    Бідолашні, не вистачає коштів на прожиток.

keyboard_arrow_up