Державні гарантії та страхова медицина: нардеп розкрила нові «родзинки» медреформи

Державні гарантії та страхова медицина: нардеп розкрила нові «родзинки» медреформи

Медична реформа передбачає, що можна комбінувати і державний гарантований пакет, і систему страхової медицини 

Це зазначила народний депутат України Оксана Корчинська в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

Член Комітету ВРУ з питань охорони здоров’я пояснила, що зараз модель медицини працює за принципом гарантованого державного пакету.

«Гроші будуть йти за громадянином, і коли пацієнт отримав медичну послугу – держава платить за неї. Медична реформа також передбачає, що можна комбінувати і державний гарантований пакет, і також систему страхової медицини. Саме так зараз працюють військові госпіталі, де всі базові операції оплачуються державою», – зазначила Оксана Корчинська.

Відео дня

Але якщо планове лікування та базове оперативне втручання передбачене бюджетом, то на випадок ускладнення пацієнт за бажання може купити «страховку».

«Наприклад, якщо громадянин України отримав свій базовий пакет, то йому страхова компанія може ще запропонувати оплатити певну суму на випадок, якщо виникнуть ускладнення під час лікування. Таким чином система діє в багатьох країнах», – підкреслила Оксана Корчинська

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up