Держбюджет на 2018 рік – це бюджет проїдання

Держбюджет на 2018 рік – це бюджет проїдання

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко запевняє, що Україні необхідний антикорупційний суд, щоб недобросовісні політики та чиновники були притягнуті до відповідальності за злочини проти українців.

«Це треба для того, щоб посадовців найвищого рівня швиденько брали «за жабри», швиденько одягали «браслети», а потім  - в суд, щоб повернули вкрадене, і зрештою – за грати за вчинені злочини. А не так, як відбувається з насіровими, розенблатами, поляковими та іншими. Щоб суспільство зрозуміло, що у нас затримують і саджають не тільки за вкрадений велосипед чи барана, але й тих, хто на високих постах дозволяє собі розкрадати мільярдами або приймати рішення, які потім дуже дорого обходяться всій країні», - пояснює лідер «Громадянської позиції».

Анатолій Степанович критикує нинішнє керівництво держави і політику, яку воно провадить. Зокрема, державний бюджет на 2018 рік, який Верховна Рада підтримала у першому читанні 14 листопада, він назвав «бюджетом проїдання», за яким українців чекає ще гірше зубожіння та зростання згубних боргів перед Міжнародним валютним фондом. Політик запевняє, що партія «Громадянська позиція» виступила б проти такого проекту, якби була у парламенті. Адже вважає такий розподіл коштів неадекватним: більше видатків спрямовуються владним структурам, а менше - на науку, освіту, медицину.

Відео дня

«Подивіться, за борги, які уже набрали, потрібно платити наступного року 130 мільярдів. 55 мільярдів передбачено на субсидії. Люди цих грошей не бачать, вони прямо йдуть в кишені монополістам-олігархам за ті підвищені тарифи. На цьому фоні лише 400 мільйонів на такий важливий напрям, як енергозбереження. Неспівставно. Значить, це просто бюджет проїдання і подальшого закабалення через борги», - наголосив він.

Як колишній міністр оборони Анатолій Гриценко висловлює свою позицію стосовно шляху припинення бойових дій на Донбасі. За його словами, Мінські угоди не виконуються належним чином, адже Росія там не визнана стороною конфлікту і не взяла на себе жодного зобов’язання. Як вихід бачить відкласти Мінські домовленості в сторону і сформувати іншу платформу для пошуку рішень.

«Як цього досягти? Я вважаю, що було б важливим фактором, аби українська влада сама працювала так, щоб її поважали всередині країни, щоб її поважали партнери, щоб вона їх не дурила, щоб нас сприймали серйозно, щоб ключовим словом на переговорах все-таки був кордон, а не корупція», - пояснює Гриценко.

А першочерговим практичним завданням влади та військових він називає відновлення контролю над українсько-російським кордоном.

«Як тільки буде перекрито кордон, за 2-3 тижні війна закінчиться. Вистріляли боєприпаси  - стволи є, а стріляти нічим. І це буде спонуканням, примусом до пошуку мирного рішення. Але доки кордон буде контролюватися Путіним і більш ніким – буде нова смерть, нові боєприпаси, нове паливо, нові козачки, нова техніка і так далі», - говорить Гриценко.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up