Деструктивна російська субкультура: у Вінницькій області намагаються протидіяти руху «Редан»

Деструктивна російська субкультура: у Вінницькій області намагаються протидіяти руху «Редан»
  • В Україні вже тиждень набуває поширення серед молоді нова деструктивна російська субкультура прибічників аніме та комп’ютерних ігор. Зібрання агресивно налаштованої молоді вже помітили у Харкові, Києві, Львові та інших обласних центрах.
  • У Вінницькій області намагаються протидіяти руху «Редан»

Нещодавно у Вінницькій ОВА, спільно із заступником начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Ігорем Волокітенко, провели термінові наради з відділами освіти усіх 63 громад області, директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої освіти, вищої освіти щодо поширення деструктивних явищ, зокрема, таких як рух «Редан» у молодіжному середовищі.

Про це повідомили у Вінницькій ОВА.

На цих нарадах перший заступник начальника ОВА Наталя Заболотна, керівники відповідних департаментів ОВА та Головного управління поліції говорили з керівниками закладів освіти в громадах про ті загрози, які може нести цей новий, деструктивний, як вважає влада, рух.

Відео дня

Наталя Заболотна зазначила, що в Україні вже тиждень набуває поширення серед молоді нова деструктивна російська субкультура прибічників аніме та комп’ютерних ігор. Зібрання агресивно налаштованої молоді вже помітили у Харкові, Києві, Львові та інших обласних центрах.

«Декілька днів тому у Вінниці були зафіксовані спроби проведення загальних зборів прибічників та опонентів руху, в переважній більшості за участі учнів шкіл міста. Ми розуміємо до чого це могло призвести – психологічні травми, тілесні ушкодження і навіть летальні випадки. Наголошую, у найкоротші терміни необхідно провести розмови з дітьми та молоддю» — підкреслила Наталя Заболотна.

Довідково

За даними правоохоронних органів, рух «Редан» активно використовується російськими спецслужбами у якості моделі для організації масових заворушень та дестабілізації суспільної ситуації в Україні. Зокрема, масово створюються підконтрольні Телеграм-канали з прив’язкою до обласних центрів для популяризації цих процесів та активно використовується соціальна мережа «Тік-Ток» для розповсюдження відповідних відеоматеріалів.
Також створюються групи, які не визнають рух «Редан» та вступають з ними у фізичне протистояння, тобто бійки.

В Україні вже були схожі спроби дестабілізації у молодіжному середовищі – так званий «Синій кит». Це була група, яка спонукала до дій що шкодять здоров’ю дітей та поширення суїцидальних настроїв у молодіжному середовищі.

Додамо — днями, за інформацією Національної поліції України, кіберполіція встановила адміністратора телеграм-каналу нового молодіжного руху. Ним виявився 16-річний житель Дніпра. Телеграм-канал заблоковано.

Нагадаємо:

  • Служба безпеки України та Офіс генпрокурора повідомили про підозру у державній зраді колишньому керівнику Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антону Шевцову.
  • Після 24 лютого 2022 року експоліцейський особисто розробив та надіслав куратору план проведення диверсійної роботи на території України

Читайте також:

Втягували у секс-бізнес переселенок. На Вінниччині викрили злочинне угруповування

 Вистрелив у голову та спалив авто: у нашому районі застрелили одесита, який мав продати мінітрактор

Порізав живота знайомого кухонним ножем: у Козятині під час застілля постраждав місцевий житель

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Виталик Коваленко

    Та ці малолєтки ах**лі. Нє шоб учобою заніматись, то вони страдають фігньою

    Watering Yampi reply Виталик Коваленко

    Типу показовий відмінник досяг всього у житті щоб менших засуджувати
  • Watering Yampi

    Все це почалося якраз таки із-за дискримінації зовнішності длінні волосся для геїв типу ,питання тоді чому в бога були длінні волосся  якщо ви прихильники традиційних цінностей?та і чому в школах не розповідають ,що кожен як хоче так  і виглядає конституцією прописана свобода вибіру людини  в кожного не може бути нав'язана думка як ось Росія хоче нам її нав'язати,чому в нас іде гендерна нерівність,(паралель) гомофобія? Йдемо в толерантну  Європу? Знаєте чому в нас і в Росії воно поширилося,тому що в нас однакові совкові поняття та патріархат,так що вважаю за обачним виступати проти насилля над іншим вибіром,а не забороняти когось, чим ми тоді краще Росії?
  • Watering Yampi

    А офніків забороняти хтось буде ,чи ми просто будемо давати їм бити всіх неформалів без розбору?
  • Вероніка

    причому тут "синій кит"? редан і синій кит це зовсім різні речі. Синій кит спокушав на самовбивство дітей, та старше, а Редан взагалі був створений як відстоювання прав "неформалів" але все переросло в бійку з людьми які не розуміють що смаки у всіх різні. і із-за цього всі вирішили що це небезпечно. я ні за тих, ні за тих. але все одно воно з росії а діти думають що там тільки б'ються "за шмот" і йдуть туди. Любі батьки, не вводьте себе і дітей в дезінформацію і поясніть своїм дітям що це таке. і любі діти які називають себе "офніками" "реданами" і тд, знайдіть хоч трошки розуму.

keyboard_arrow_up