Діти знову ходять на гуртки. Як змінилася робота у Центрі дитячо-юнацької творчості

Діти знову ходять на гуртки. Як змінилася робота у Центрі дитячо-юнацької творчості
  • У Центрі дитячо-юнацької творчості функціонують більше десятка гуртків. 
  • Для кожної вікової категорії дітей є свої напрямки.
  • В них можуть займатися діти нашого міста і діти з вимушено переселених сімей.

Коли почалося війна, працівники ЦДЮТ нашого міста стали волонтерами — плели маскувальні сітки. Як зі столиці трохи повіяло спокоєм, спеціалісти ЦДЮТ повернулися до своєї звичної роботи. Що там змінилося?

— Можете назвати кількість гуртків і як вони функціонують?

—.Це гуртки «юні винахідники», «електронне радіоконструювання» – цей гурток більше для хлопчиків, але й можуть брати у ньому участь дівчатка, – каже співробітник центру пані Ольга. –  Ще у нас є гуртки «чарівна лоза», «орігамі», «паперові фантазії», «сувенір», «майстерня декоративної творчості», (це гурток для дітей з обмеженими можливостями), «Лідер», «пізнайки», «казковий дивограй» та «шахова школа»

Відео дня

— Як вони функціонують і чи є якісь зміни?

—Всі ці гуртки функціонують за змішаною формою навчання. Керівники гуртків записують майстер класи, які розміщують на офіційній сторінці у фейсбуці і займаються з дітьми в центрі. Перш ніж визначитись, як ми будемо працювати, ми провели з батьками дітей нашого міста та батьками дітей вимушених переселенців опитування: в який час батьки можуть приводити на гурток дитину. Тим кому більше підходить онлайн навчання – керівники гуртків роблять майстер класи та відправляють дітям у групи. Діти вдома виконують завдання і свої роботи відправляють фотозвіти керівникам гуртків. Такі ж майстер класи ми розміщуємо на нашій офіційній сторінці

—Скільки в Гуртки ЦДЮТу записалося діток сімей вимушених переселенців?

—Поки 23 діток. Якщо дітям та батькам вимушено переміщених осіб підходить очна форма навчання, то такі діти без проблем можуть приходити і займатися з дітьми нашого міста.

Зараз наші керівники гуртків проводять майстер клас у патріотичній тематиці. До Великодня плануємо провести майстер класи, як патріотичної тематики, так і тему християнства.

—Які у вас гуртки функціонують тільки дистанційно?

— Гуртки «естетика побуту» та «театральний» працюють у дистанційному режимі, тому що керівники цих гуртків знаходяться за кордоном.

Я повторюю, в наше місто багато переїхало батьків з дітьми з окупованих територій. Вони мають можливість займатися разом з дітьми нашого міста. Керівник гуртка «Сувенір» Світлана Гуменюк спеціально під дітей вимушено переселених сімей проводить майстер клас під назвою «Ми сильні, ми разом». Діти нашого міста, які займаються з Світланою Олександрівною не перший рік, будуть допомагати дітям, які приїхали до нас з небезпечних місць.

 

Читайте також:

Козятинський «Інклюзивно-ресурсний центр» продовжує свою діяльність

Московська і не тільки: майже два десятки наших вулиць прославляють російських діячів

Куплю, продам, робота, ремонт, нерухомість, автомото: усі оголошення Козятина

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталі Ткачук

    Булоб краще щоб працювали дитячі садочки.
  • Коваленко Татьяна

    Яка адреса центру?

keyboard_arrow_up