Дитячим розвагам спека не указ

Поки дорослі не знають, куди дітися від спеки, працюючи у офісних приміщеннях, діти не зволікають. Радіють літнім канікулам, як можуть: катаються на веліках, грають у дворі, відпочивають у таборах.

Ми вирішили перевірити, як відпочивають влітку козятинські діти. Для цього прогулялися дворами міста. Окрім корінних козятинців, познайомилися із гостями міста.
Як виявилося, їх чимало. Приїздять до нашого містечка із Росії. Дівчатка та хлопці із Пітера і Москви надали перевагу відпочинку у затишному Козятині. Знайшли спільну мову із малечею Козятина та не сумують разом.


Дівчатка (справа-наліво) Маргарита (4), Мар'яна (8), Анжеліка (9) турбуються про свого чотириногого друга.
- Ми його підгодовуємо, - говорять подружки, - він у дворі вже місяць живе.
- Я назвала його Жменькою, - посміхається Маргарита, - ось так сиділа на лавочці і думала, як назвати, а цуценятко таке маленьке, як жменька. Так і назвали. Ми усі виносимо йому щось поїсти, граємося з ним у дворі, а спить він у клумбі. Такий гарненький.


Катя (8) відпочиває у дворі свого будинку разом із друзями.
- Дуже люблю морозиво, - ділиться дівчинка. - Моє улюблене - це "Пустунчик" з вишневим джемом.

Відео дня
>
Антон (6) із задоволенням катається на гойдалці.
- Цю гойдалку змайстрував дідусь моєї подружки, - з гордістю говорить хлопчик, - тепер можемо кататися у своєму дворі, скільки захочемо.


- Мама купила велосипед старшій сестричці, а для неї він вже великий. Ой, я хотів сказати маленький. Тепер я катаюся і даю другу Єгору проїхатися, - розповідає Діма (6).


А тим часом у дитячому оздоровчому таборі "Пролісок", що у Йосипівці, розважаються повним ходом. Конкурси та концерти відбуваються майже щодня. Цього разу танцювати, співати, розігрувати вистави діти зібралися у актовому залі.



Дівчатка приїжджають відпочивати у Козятин на літо із Росії.
- Я приїхала до бабусі із Пітера. З п'яти років тут відпочиваю, - розповідає Кіра (9, праворуч). - Разом з друзями зовсім не сумуємо. Ми граємо у м'яча, розмовляємо.
Настя (10) приїхала до Козятина із Москви.
- Я теж відпочиваю у бабусі усе літо, а потім повертаюся додому.


- Дуже люблю грати у футбол, - ділиться Андрій (14). - Раніше займався у футбольній секції, а тепер щодня граю на майданчику у своєму дворі. Дуже зручно. Щоправда, було б ще краще, якби його добудували до кінця. Бачите, є лише половина майданчику.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up