(ОНОВЛЕНО) Для чого біля лікарні встановили палатку?

(ОНОВЛЕНО) Для чого біля лікарні встановили палатку?
  • У неділю, 29 березня близько 22 години рятувальники розгортали палатку неподалік в’їзду до приймального відділення райлікарні.
  • Зовні вона схожа на польовий шпиталь.
  • Наших читачів зацікавило, що це.
  • Ми вирішили дізнатися, для чого на території ЦРЛ поставили палатку.
     

Увечері до приймального відділення Центральної районної лікарні приїхало дві машини рятувальників. Одна — пожежна машина, інша — білий бус із емблемою ДСНС.

Рятувальники кілька годин облаштовували палатку із брезенту, після чого поїхали.

Відео дня

Ця палатка привернула увагу козятинчан, тож ще зранку понеділка читачі почали нас про неї питати.

«А що то за палатку розгорнули біля приймального відділення ЦРЛ???», — написав нам у Фейсбук Олег Козачук.

Ми вирішили поцікавитися, для чого на території лікарні поставили палатку. Спершу зателефонували до Олександра Кравчука, головного лікаря ЦРЛ.

— Ми співпрацюємо з усіма службами. Ті, хто встановлювали, ви їм, будь-ласка, і зателефонуйте. Встановили, тому що спільне рішення прийняте щодо потреби зони обслуговування додатково людей, якщо це буде потрібно, розташування ДСНС-ників, — сказав Кравчук телефоном.

Токож ми зателефонували до Сергія Войтюка, начальника державної пожежно-рятувальної частини № 11 міста Козятин.

— Всі питання до начальника сектору нашого, Світлишина, тому що він цими питаннями займався, і до головного лікаря. Я в цих питаннях не компетентний, — сказав Сергій Войтюк.

ОНОВЛЕНО

Згодом на сайті Вінницької обласної державної адміністрації з’явилась інформація про те, що по всій країні біля лікарень першої хвилі госпіталізації розгорнули тимчасові пункти скринінгового медичного сортування. Скринінговий пункт, зображений на ілюстрації до публікації, зовні схожий на палатку, яку встановили на території Козятинської ЦРЛ.

Фото з сайту Вінницької ОДА

«Всі пацієнти з респіраторними симптомами, які звертаються у заклад охорони здоров’я (самозвернення, направлення лікарем чи транспортування бригадою екстреної медичної допомоги) повинні пройти первинне скринінгове медичне розподілення ще до входу у приймальне відділення (відділення екстреної медичної допомоги).

Первинне скринінгове медичне сортування включає:

— надягання медичної маски на пацієнта та його супровід;

— безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта;

— короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо)», — йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Зазначимо, що наша районна лікарня входить до переліку медичних закладів першої хвилі, де прийматимуть хворих із COVID-19. Інформацію про це також оприлюднили на сайті Вінницької ОДА.

«Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів — температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання — дзвонити до 103», — пишуть на сайті Вінницької облдержадміністрації.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Valentina Shaidovska

    Дивіться новини там все повідомляють.
  • Олег Козачук

    Як завжди я нічого не знаю - моя хата з краю...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up