Доброта рятує світ

Доброта рятує світ

Люди самі створили міні-притулок для бродячих тварин

Доброта — це те, на чому будується світ. Це чутливе, дружнє ставлення до людей, тварин. Як приємно після зимової прогулянки повернутися з морозу до своєї теплої та затишної оселі. А що робити тим, у кого немає такої можливості? Скільком бездомним тваринам зимова казка загрожує смертю? Звичайно, не кожен з нас може забрати кота та собаку з вулиці, але це не привід скласти руки. Мінімальна допомога з вашого боку полегшить життя та дасть тваринам змогу пережити зиму.

Таким волонтером в місті Козятині є Лідія Палазнікова, яка живе в Козятині на вулиці Героїв Майдану, 13. Там облаштовані будиночки (утеплені на зиму пінопластом). Коли дме сніг — накривають зонтиком. Кожен будиночок має своє ім’я, де живуть їхні господарі-коти. Собакам постелили куточок з ковдр біля під’їзду. Кожен день волонтер годує тварин. Їй допомагають чоловік, жителі будинку та ближніх будівель, діти.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Такою діяльністю громадянка почала займатися з 2003 року після виходу на пенсію. За словами Лідії Палазнікової, ідея допомагати “безхатченкам” виникла ще в дитинстві. Вона дуже любила тварин і допомагала їм, будучи маленькою дівчинкою.

На даний момент, на її забезпеченні знаходиться 8 котів і 3 собаки. Кожна тварина має своє ім’я та історію. Наприклад, кіт Федя — сирота, тому що помер його господар. Діти покійного продали квартиру та вигнали домашнього улюбленця надвір.

Нещодавно з собачкою Сіромахою сталася трагедія. Її збила машина, внаслідок чого тварина отримала перелом задньої лапи. Викликали ветеринара, який надав першу медичну допомогу. Наступного дня відгукнулися небайдужі жителі, зібрали кошти, відвезли бідолаху у ветлікарню Бердичева. Там Сіромаха пробула 44 дні (!) і сьогодні повернулася в міні-притулок Лідії Палазнікової

— У їжі тварини не вередливі, — розповіла в інтерв’ю газеті вона. — Їдять усе: кості, відходи від риби та залишки домашньої їжі.

Дякуючи таким відважним людям та доброті їхнього серця, безпритульним тваринам легше вижити в такий складний для всіх час. Давайте будемо брати приклад з волонтерів, нехай буде більше таких людей серед наших містян.

Олена Габбі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Побільше б таких людей!
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up