Додатковий бак поставили після того, як написали меру

Додатковий бак поставили після того, як написали меру
Віталій і Ніна показують додатковий контейнер. Його встановили після того, як Віталій написав міському голові у Фейсбук
  • Щовечора територія біля п’ятиповерхівки в районі училища перетворювалася мало не на сміттєзвалище.
  • Контейнери, куди викидають відходи ще й із сусідніх будинків, заповнювалися по вінця.
  • Мешканці домоглися того, аби їм встановили додатковий бак.
  • Та яка ще проблема є біля цього будинку?

Біля п’ятиповерхівки на вулиці Сковороди, 40 стояло два баки для твердих побутових відходів і один контейнер-сітка для пластику. Будинок невеликий — всього на 30 квартир, тож такої кількості баків мало б вистачити. І так би й було, якби сюди не зносили сміття з сусідніх багатоповерхівок і приватного сектору. Про цю проблему написав у Фейсбук Віталій Біда. До свого допису чоловік прикріпив фото, на якому баки заповнені вщент, а сміття наставлене навіть біля контейнерів.

«Фото зроблене 17.08.21 року о 18.00, а сміття вивезено машиною «Чисте місто» в цей же день ранком. До кінця дня біля баків пройти і дихати неможливо», — написав чоловік.

Відео дня

►Це фото, яке Віталій Біда виклав у Фейсбук

Наступного дня після того, як Віталій Біда поширив цей допис, ми навідалися до будинку на Сковороди, 40. Тут зустріли пана Віталія. Він саме ремонтував із сусідом лавку.

— Наші ящики почали завалювати сміттям, — каже Віталій. — Ми бачимо, що з сусіднього 100-квартирного будинку несуть сміття до нас. Лише мешканці дальніх під’їздів носять до магазина, там теж контейнери стоять, а всі інші сюди. Крім цього, оці всі жителі ще кількох будинків поруч також носять нам сміття. Ну і, звісно, я вже не кажу за наш будинок. Приватний сектор машинами теж сюди возить все. Не будеш нічого казати, вони ж також платять, а їм або не вивозять, або вони за планом сюди звозять. А везуть сюди і бур’яни з городу, які прибирають, і картоплиння. Наші картоплиння не викидають, бо хто ж тут тримає городи?!

Тих два баки, які стояли біля п’ятиповерхівки на Сковороди, 40, не вистачало. Віталій каже, що голова їхнього ОСББ зверталася в «Чисте місто» з проханням встановити біля будинку додатковий контейнер, але це не допомогло. Тож Віталій Біда вирішив сам написати міському голові у Фейсбук. Уранці наступного дня біля п’ятиповерхівки поставили додатковий контейнер.

— Я сьогодні вийшов, сміття вже зовсім менше, — каже чоловік. — Наскільки приємно подивитися і ми вже знаємо, що цих три контейнери нам буде вдосталь і вже сміття валятися не буде. А то ж мішками стоїть на землі! Мешканці нашого будинку задоволені тим, що мер так швидко відреагувала.

Йдемо з Віталієм до баків. Там вже зовсім не та картина, яка була кілька днів тому. Контейнери стоять напівпорожні, мішки зі сміттям не валяються. І це, між іншим, вечір, на годиннику 17.20.

Тут саме підмітає мешканка будинку Ніна.

— Напишіть ще, що сміття звідси треба вивезти, — включається жінка у розмову і показує нам на територію перед п’ятиповерхівкою на Сковороди, 40. Тут ціла гора спиляних гілок і всілякого сміття. — Всі сюди звозять сміття. Ви подивіться, що там робиться! Там три дивани. І «Чисте місто» не хоче вивозити. А ми що з ними зробимо?! Там гілки всі вночі привозять з сараїв. Ми вже кричимо, і вони вночі звозять. Це скільки вже можна?! Що за народ у нас? А ще кажуть: «В Європу». Куди їм в Європу?

►Ця територія - нічийна. Люди закидують її гілками та сміттям

Чого тут тільки немає. Ніна каже, що це вже трохи ліпша картина — бодай гілки позсихалися, бо гора була вдвічі більшою. Проблема у тому, що ця територія нічийна — вона не належить ані тому ОСББ, де живуть Ніна і Віталій, ані сусідньому.

— А там діти таке наробили, там ці дивани розбили, — продовжує Ніна. — Нам кажуть, заплатіть, щоб вивезли. А чого ми маємо платити, якщо всі звозять сюди?! Ми своє заплатили і вивезли. Гроші за сміття вони беруть і з контейнерів сміття забирають, але один раз ми поговорили, він став, лопатою пошкрябав, більше зібрав. А то ж тут таке було! Це ви вже прийшли, ви вже не побачили цього. Це ми вже прибрали. У них же має бути лопата, віник, замести, як годиться. Сіли, поїхали і все.

Через це сміттєзвалище під будинком у темну пору доби людям лячно ходити.

— Тут сусідка одна ходить на роботу о 04.00. Бомжі лежать, а вона йде на роботу і каже: «Мені страшно, хто його знає, що в нього в голові». Те й сваримося на тих, хто викидає, а що користі з того, що ми сваримося? Як ми з балкона побачили, крикнули, а інші мовчать, бо їм нічого. То ви ще за це напишіть, нехай те сміття вивезуть і заберуть, — підсумувала Ніна.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач23

    Досягнення яке варти уваги)))))

keyboard_arrow_up