Допомога для переселенців: кожних 2-5 хвилин на площі з’являлася нова родина

Допомога для переселенців: кожних 2-5 хвилин на площі з’являлася нова родина
  • Благодійність. До Козятинської об’єднаної громади надійшла чергова партія гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, яку почали видавати у вівторок, 25 жовтня, в міському будинку культури

Біля міського будинку культури в цей день було багатолюдно. Від його дверей на метрів 15 вишикувалася черга. Стояли люди з Донеччини, Харкова, Луганської області, Житомирщини, Херсона та інших регіонів України.

Поцікавились у пані Валерії з Херсона, як швидко просувається черга? 

— Черга просувається повільно, — каже вона, — але сам процес добре організований. Повільна видача комплектів полягала в тому, що в більшості випадків у черзі стоять представники великих родин. Щоб прискорити чергу, працівники гуманітарної місії допомагають виносити комплекти на вулицю, — сказала переселенка з Херсона.

Відео дня

Поспілкувавшись з українцями, що стояли в черзі, ми зайшли в середину будинку культури, поцікавилися, звідки гуманітарна місія «Проліска»? Бо вже від мешканців міста чули, що дитячий табір «Пролісок» вимушено переміщеним особам в будинку культури матраци роздає. Але «Проліска» не має ніякого стосунку до табору «Пролісок».

— Наразі гуманітарна місія «Проліска» здійснює діяльність з допомоги населенню з числа внутрішньо переміщеним осіб. «Проліска» Вінниця — це некомерційна, неполітична гуманітарна організація, що надає допомогу мирному населенню, яке постраждало внаслідок бойових дій в України, — каже начальник гуманітарного центру «Проліска» Вінниця Денис Салтанов. — Ми працюємо за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), що займається захистом та підтримкою біженців.

— Що ви сьогодні видаєте постраждалим від війни?

— У комплект на одну родину входить: матрац, покривало, подушка, рушник  і комплект посуду. Якщо родина складається більше, як з п'яти осіб, то такій родині видаємо ще один комплект посуду.

— Скільком родинам ви сьогодні вже роздали комплекти?

— Цього ми зараз сказати не можемо. Але всього в Козятині ми маємо роздати тисячу спально-побутових комплектів

Станом на 25 жовтня в Козятинській громаді зареєстровано 3704 внутрішньо переміщених особи. Ви ще раз приїдете в Козятин?

— У Козятині ми не перший раз. Забезпечити кожного за один раз у нас немає таких можливостей, ми не окрема гуманітарна місія, а співпрацюємо з (УВКБ ООН)

Кожних 2-5 хвилин на площі з’являлася нова родина, що отримала гуманітарну допомогу. Ми підійшли до усміхнених Ірини з Києва та Максима з Харкова. 

— Ми ще недавно були в Козятині великою родиною, а зараз трохи роз’їхались. Поїхали навідуватись додому. Що не кажіть — тягнуть рідні краї.

За інформацією міської ради, 25 жовтня допомогу встигли отримати 60% ВПО, тому її видачу продовжили наступного дня.

Читайте також:

Ірина Колесник: «Запаси у нас є, допоможемо нашим землякам перезимувати»

Козятинська міська «первинка» видає таблетки Калію йодид

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up