Допомогти жертвам насилля: у Козятині встановили «червону лавку»

Допомогти жертвам насилля: у Козятині встановили «червону лавку»
  • У Вінницькій області в межах проведення акції «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» суб'єкти соціальної роботи у сфері запобіганя та протидії домашньому насильству встановили шість символів протидії насиллю у всіх його проявах — шість «червоних лавок».
  • Поліція міста Козятин також приєдналась до реалізації міжнародного проекту

Днями козятинські правоохоронці спільно зі службою у справах дітей, сім'ї та молоді й Козятинською міською радою в міському парку встановили яскраво-червону лавку як символ протидії домашній тиранії.

Про це повідомляє Хмільницький районний відділ поліції

На лавці, пофарбованій в червоний колір, розміщені таблички з інформацією щодо служб, які надають допомогу жертвам насилля та запобігають таким злочинам.

Відео дня

 

«Червону лавку» вперше в Україні встановили у Вінниці. Тепер вона є у 6 громадах області

Додамо, першу червону лавку в Україні встановили у Вінниці на проспекті Космонавтів під час тогорічної кампанії. Загалом по області ініціатива втілена у Козятинській, Тульчинській, Вороновицькій, Тростянецькій Хмільницькій та Томашпільській громадах завдяки спільним зусиллям усіх суб'єктів соціальної роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та Міжнародної гуманітарної організації «INTERSOS» за підтримки органів місцевого самоврядування.

На кожній лавці прикріплена табличка з інформацією про служби, які надають допомогу постраждалим від насилля та запобігають таким злочинам. Тепер у кожній із шести громад створено інформаційний простір для людей із контактами відповідних органів та установ до кого можна звернутись в разі загрози життю чи здоров’ю.

Офіцери громади закликають вчасно звертатися на лінію «102», щоб отримати кваліфіковану правову допомогу.

Довідково

«Червона лавка» – це ініціатива, пов’язана із запобігання домашньому насильству, оскільки проблема насильства в родинах досить гостра, і не лише в Україні, для неї не існує кордонів.
Ідея народилася в Італії у 2014 році, згодом поширилась у інших країнах. Вона передбачає встановлення або фарбування лавок у яскраво-червоний колір та наклеювання табличок із контактами спеціалізованих служб підтримки для постраждалих від домашнього насильства.

Контакти, за якими можна звернутись по допомогу в разі насильства

Основні телефони/гарячі лінії у Вінницькій області, за якими можна звернутись по допомогу в разі домашнього та/або гендерно зумовленого насильства:

  • - Поліція 102
  • - Лінія довіри з попередження домашнього насильства у Вінницькій області 0800 75 04 75 (цілодобово)
  • - Вінницька обласна мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі 068-586-03-55, 097-578-82-89 з 9.00 до 18.00 щоденно.

 Додамо про додаткові «опції» поліції — пункт незламності та дублювання «Повітряної тривоги». Як це працює у Козятині?

Читайте також:

Якщо спецлінія 102 перевантажена. Запрацювали додаткові телефони для звернень у поліцію

Як працюватиме наша лікарня у разі блекауту?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталія Бондарчук

    Шок від ваших фоточок ще б хоровод кругом цієї лавочки зробили коли ви вже совок з голови повикидаєте , зробили молодці надайте людям іформацію і все ,а то повистраювались як на вручення медалів смішно

    Настя Джаман reply Наталія Бондарчук

    Смійтеся на здоров’я)))
  • Watering Yampi

    Алкашам дали місце де спати

keyboard_arrow_up