Доводиться чекати місяцями, щоб перереєструвати авто

Доводиться чекати місяцями, щоб перереєструвати авто
МРЕВ у Козятині закрили вже давно. Замість нього інколи приїжджає мобільний сервісний центр
  • «Сервісні центри МВС — лідер з надання державних послуг. В основі їх роботи — люди, ефективність рішень та передові технології», — це цитата зі сторінки у Вікіпедії про Головний сервісний центр МВС.
  • Справді, на зміну старих МРЕВ прийшли нові сервісні центри МВС, дарма, що у багатьох містах їх так і не відкрили, натомість запустили мобільні сервісні центри, але приїжджають вони не щодня.

МРЕВ (Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ) закрили у Козятині ще шість років тому. Відтоді, щоб отримати послуги, козятинчанам доводиться або їхати у Вінницю, або чекати на приїзд мобільного сервісного центру МВС. Наслідки такої реформи відчув на собі сповна Микола Сегін. Чоловік днями зателефонував до редакції «RIA-Козятин» і розповів, як він оформляв документи на перереєстрацію причепа.

— Я інвалід війни другої групи, — каже пан Микола. — У нас приїжджав МРЕВ реєструвати машини, причепи. Я був перший на черзі. Причеп у мене новий, всі документи в порядку, там без проблем. Сказали, що це буде швидко. Щоб ви подивилися на це, то ви б ахнули! Я зайшов об 11.30 до них, висидів до 17 години. У них то інтернет пропадає, то вони пішли обідати, то вони пішли на каву. У мене тиск піднявся 230 на 120. Мене це просто обурило. Це тримати інваліда війни другої групи цілий день!.. В мене старший внук комп’ютерник, менший в кібербезпеці. Вони мені кажуть, що це роботи на 7–10 хвилин. Так, кажу, вони взяли мої документи, коли оформляли, пройшло менше 10 хвилин.

За словами Миколи Сегіна, того дня мобільний сервісний центр встиг обслужити десь четверо осіб, хоча людей у черзі стояло значно більше. І подібне трапляється вже не вперше. Минулого разу козятинчанину треба було переоформити документи на машину, то він три рази мусив стояти у черзі зранку і до вечора.

Відео дня

Чоловік каже, що цього разу довго чекав і на сам приїзд мобільного сервісного центру із Вінниці. Причіп Микола придбав ще у лютому і одразу став на чергу, а дочекався на неї аж через вісім місяців — у листопаді. Йому сказали, що зателефонують і повідомлять, коли треба прийти.

— Раз подзвонили, що відміняється, другий раз подзвонили, що відміняється, потім я в «RIA-Козятин» прочитав, що мають відкрити філію тут, але так її і не відкрили і вони по старому приїжджають, — продовжує козятинчанин. — Вони приїжджають годині об 11 і потім цілу годину це все встановлюють. Там же і ксерокси, бо і права оформляють, там дуже багато техніки, цих дротиків штук 20. Один стоїть, шевелить дротами, а інший ловить інтернет. Зловив, тільки почало робити, тут пропав, завис. Чи в них стара техніка, чи що? Це ненормально. У мене друзі кажуть: «Чому ти сюди пішов? Поїхав би в Бердичів, зробив би без проблем». Хоча там більше людей. Це просто знущання над людьми!

Графік виїздів мобільних СЦ | Регіональний сервісний центр МВС у Вінницькій області (hsc.gov.ua)

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up