Два села Козятинської громади досі не мають старости

Два села Козятинської громади досі не мають старости
Юрія Безпалька призначили старостою Пиковецького округу, але він відмовився від посади
  • Йдеться про Пиковець та Пустоху.
  • Чому так сталося?

Козятин останньою з чотирьох громад розформованого району остаточно визначився зі старостинськими округами. Першими це зробили Глухівці та Махнівка. Ці дві громади ще на першій установчій сесії визначили межі старостинських округів та призначили старост.

Черга була за Самгородком і Козятином. І там, і там старост призначили до нового року, проте якщо Самгородоцька сільська рада одразу вирішила, що у них буде 8 старостинських округів, то Козятинська міська рада спершу створила чотири округи, а наприкінці лютого змінила своє рішення і додала ще три.

На сесії, яка відбулася 26 лютого, призначили також і старост для усіх сіл, адже округів до цього було чотири, а своїх старост мали лише три з них. Всі нарешті видихнули з полегшенням, вважаючи, що процес завершився. Але не так сталося, як гадалося.

Відео дня

Виявилося, що один зі старостинських округів досі не має старости. Йдеться про Пиковецький округ, до якого також входить Пустоха.

За законом, кандидатуру старости пропонують не мешканці громади, а голова, а затверджують старосту депутати на сесії. Тож очільниця міста Тетяна Єрмолаєва запропонувала на посаду старости Пиківця та Пустохи Юрія Безпалька, директора тамтешньої школи. Депутати підтримали цю ідею 19 голосами «за». Проте Юрій Безпалько відмовився від посади старости. Це стало відомо з інтерв’ю Тетяни Єрмолаєвої, яке опублікували на Youtube-каналі Відділу внутрішньої політики міської ради.

— У нас не було жодних заперечень стосовно попереднього кандидата, Юрія Безпалька, — сказала Тетяна Єрмолаєва. — Він досить авторитетний в громаді, директор школи, його всі знають, він дуже потужний керівник і, крім того, громадський діяч. Але з якихось обставин він вирішив відмовитися.

Також міський голова зазначила, що зараз розглядають кілька кандидатур на посаду старости для Пиківця та Пустохи. Їх винесуть на розгляд сесії. Найближче засідання, на яке зберуться депутати, відбудеться 9 квітня. Проте чи будуть призначати на цій сесії старосту для Пиковецького округу, поки не відомо, адже у порядку денному цього питання немає.

А поки що Пиковець залишається «відрізаним» від громади. Адже тут немає не лише старости, а й автобусного сполучення з містом. Сільська рада вже повністю ліквідована. Єдине, що наразі працює у селі — клуб та бібліотека.

 

Читайте також:

Чим будуть займатися старости Козятинської громади

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Руслана Дрига-Гудзовська

    Вже не тільки автобуса не має, вже і не має  де купити хліба.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up