Негода в області: рятувальники прибирають повалені дерева, а енергетики наголошують про небезпеку обриву ліній

Негода в області: рятувальники прибирають повалені дерева, а енергетики наголошують про небезпеку обриву ліній
  • В області вирує негода — пориви вітру, налипання мокрого снігу, ожеледиця
  • Енергетики області закликають мешканці бути максимально уважними та обережними, оскільки повітряні та кабельні лінії електропередачі під час негоди завжди є об’єктами підвищеної небезпеки. Просять дотримуватись правил електробезпеки
  •  Разом з цим, рятувальники області повідомляють про наслідки негоди і у нашому районі — на дорогу впало дерево

За даними Вінницького обласного центру з гідрометеорології 28 та 29 березня Вінниччина перебуватиме у небезпечній погодній зоні.

Як зазначають метеорологи, протягом цих днів по області та у м. Вінниця будуть значні опади у вигляді дощу, мокрого снігу, а також зниження температури повітря, сильні пориви вітру — 15-20 м/с (1 рівень небезпечності, жовтий).

Відео дня

У Вінницяобленерго нагадали правила електробезпеки

Правила та контакти

  • Тримайтеся подалі від ліній електропередачі та електроустановок. Посилення швидкості вітру може призвести до їх пошкодження, зокрема, обриву проводів повітряних електроліній чи їх провисання.
  • Ні в якому разі не торкайтеся обірваних проводів! Не намагайтеся самостійно відновити електромережу. Це смертельно небезпечно
  • Негайно огородіть небезпечне місце, не підпускайте до нього людей і тварин і повідомте у районні електромережі за місцем проживання, у кол-центр АТ «Вінницяобленерго» - 0-800-217-217, (0432)65-95-95 (цілодобово) або рятувальникам – 101. Також можете зробити заявку через чат бот – Viber http://vb.voe.com.ua .
  • Якщо Ви потрапили у зону ближче 8 метрів від місця дотику обірваного проводу до землі, то аби уберегти себе від ураження струмом, виходьте з небезпечної зони обережно! А саме – повільно пересувайте ступні ніг по землі, не відриваючи їх одну від одної, не робіть широких кроків.

— Також просимо не залишати поблизу повітряних ліній електропередач та електроустановок автотранспорт. Це може зашкодити виїзним аварійним бригадам в їхній роботі з оперативного усунення пошкодження електроліній, — йдеться у повідомленні

Мешканці області скаржаться — у кол-центр не можливо додзвонитися

Ситуація через негоду по Україні

— Сьогодні, 28 березня внаслідок негоди (штормовий вітер, сніг з дощем) та пошкодження у мережах операторів систем розподілу (ОСР) є значні знеструмлення споживачів у 8-ми областях на заході та півдні України (Волинська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Хмельницька, Тернопільська, Чернівецька та Одеська області). Ремонтні бригади ОСРів працюють над усуненням пошкодження та відновленням електропостачання, — зазначають в Укренерго

 

Що на Вінниччині

Як інформує Головне управління ДСНС України у Вінницькій області, внаслідок ускладнення погодних умов на території Могилів-Подільського, Вінницького, Хмільницького, Гайсинського районів області бійці ДСНС здійснили 8 виїздів для розблокування автошляхів від повалених вітром дерев.

28 березня о 13:27 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що за межами м.Хмільник на проїжджу частину дороги впало дерево. На місці події рятувальники за допомогою спецінструменту розкрижували та прибрали стовбур та гілки з проїжджої частини автошляху.

— Головне управління ДСНС України у Вінницькій області звертається до громадян із застереженням бути уважними і обережними під час погіршення погодних умов. Просимо вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних. В разі небезпеки слід телефонувати до Служби порятунку за номером телефону «101».

Нагадаємо:

Читайте також:

У четвер, 30 березня для автотранспорту закриють залізничний переїзд на Титусівку

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up