Єдиний хлібзавод, що випікає двічі на день

Єдиний хлібзавод, що випікає двічі на день

Їж, сину, хліб

І  не кидай додолу,

А підніми, коли не так лежить.

А як сідаєш, сину мій, до столу,

То пам’ятай: що мати  хліб —

Це значить жить.

Історія

Людина кам’яного віку 15 тисяч років тому вперше використала в їжу зерна диких злаків. Це було відкриття хліба. Пройшли тисячоліття і древні єгиптяни навчились розрихлювати тісто, використовуючи чудодійну силу мікроорганізмів (дріжджів і молочнокислих бактерій), про існування яких  вони і не підозрювали. У третьому тисячолітті до нашої ери в поселеннях Трипільської культури (а це територія нашої України) виявлені обломки сосудів з відбитками зерен ячменю та пшениці, кремнієві леза серпів, жарові печі для випічки хліба.

 

Містить необхідні мінеральні речовини

Природа заклала в пшеничне та житнє зерно комплекс життєво-необхідних

Відео дня

людині харчових речовин, які тривалий час зберігають свою біологічну активність.

Одним хлібом, як відомо, можна тривалий час харчуватися без всяких проблем для  здоров'я. Хліб містить всі незамінні амінокислоти, білки, вуглеводи, значну кількість вітамінів.

Кожного дня,  вживаючи хліб із пшеничного та житнього борошна, ми вносимо в свій організм необхідні нам мінеральні речовини: солі кальцію, калію, заліза, фосфору та інших  мікро- і макроелементів. Ці речовини відіграють значну роль у діяльності серцево-судинної системи, нормалізації складу крові і інших процесів.

 

Натуральна сировина без хімдобавок

У теперішній час деякі молоді люди обмежують вживання хліба, боячись

поправитись, цим вони тільки шкодять своєму здоров'ю. Дієтологи  рекомендують використовувати пшеничний та житній хліб у їжу у співвідношенні 3:1.

У теперішній час можна придбати хлібобулочні вироби кожен на свій смак. Але найкращі вироби ті, які містять в своєму складі тільки натуральну сировину без  хімічних добавок.

 

Що їдять козятинчани

ПрАТ “Козятинхліб” взяло за основу виробництво такої продукції з натуральних компонентів. На підприємстві випікається 25 найменувань пшеничних та житньо-пшеничних сортів хліба. Серед  житніх сортів: білопільський (названий на честь села Білопілля, де вперше на Вінниччині був створений Музей хліба), козацький, стрілецький, соборний, житній з толокном та ін. Користуються популярністю хліб пшеничний  сімейний, туристичний, смачний, колосок, гроно та ін.

Крім того, на підприємстві виготовляється 48 сортів різних булочок, які мають високу калорійність та поживну цінність.

Смакують покупцям пиріжки з вишнями, рогалики з ірискою, завиванці українські з маковою начинкою, здоба козятинська з яблуками, смородиною, ватрушки з сиром та родзинками, булочки з абрикосом, пиріжки з тушкованою капустою, рогалики з повидлом та ін. Смачні пиріжки різної форми і з різними начинками потрапляють вранці до столу споживачів.

“Козятинхліб” працює чесно

Єдиний хлібозавод, який двічі на день випікає свіжу продукцію та доставляє її в магазини міста Козятина – це ПрАТ «Козятинхліб».

— Наша стратегія, це порядність та повага, — говорить генеральний директор «Козятинхліб» Сергій Годенко. — ПрАТ “Козятинхліб” працює  відкрито, старається бути надійним партнером і для наших постачальників, і для покупців, і, звичайно ж, для наших працівників. Усі працівники на підприємстві оформлені офіційно, зарплата виплачується своєчасно, надаються відпустки, оплачуються лікарняні. Наші добросовісні та професійні працівники — це найбільша цінність нашого підприємства.

Вероніка ЛЮБІЧ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up