Гарні, але небезпечні: які квіти не варто тримати вдома

Гарні, але небезпечні: які квіти не варто тримати вдома

Мало хто не тримає у себе вдома квіти – вони естетично доповнюють будь-який інтер’єр, оживляючи і “одомашнюючи” його, підтримують чистоту повітря і просто радують око домочадців.

Але, за словами фітотерапевтів, не всі квіти приносять користь, коли знаходяться в приміщенні. Деякі з них, нехай і дуже красиві, здатні в буквальному сенсі отруювати тих, хто поруч з ними знаходиться, і погіршувати якість повітря в будинку.

Список найнебезпечніших.

Олеандр

Відео дня

У листі цієї красивої рослини міститься небезпечна отрута, яка при потраплянні в організм може привести до втрати зору. Крім того, небезпечна ця квітка ще й тим, що в період цвітіння аромат її бутонів викликає сильне запаморочення і може привести до різкого підвищення тиску.

Герань

Це улюбленець багатьох господинь – довго і часто цвіте, гарний, невибагливий і тварини зазвичай намагаються його не чіпати.

І не дарма улюбленці обходять його стороною – рослина “випромінює” особливий відлякуючий аромат, який у людини викликає головний біль і може спровокувати розвиток астми.

Лілія

Неймовірної краси рослина проявляється свою підступність вночі. Квітка з заходом сонця починає активно поглинати кисень і виділяти вуглекислий газ. Тому якщо вазон розташувати у вашій спальні, вранці ви прокинетеся з ниючим головним болем і відчуттям “розбитості”.

Якщо немає бажання позбуватися від лілії зовсім, хоча б відселіть її в нежилу кімнату.

Папороть

Механізм заподіяння шкоди цією рослиною такий же, як і у лілії – вночі він позбавляє вас кисню, від чого вранці вам буде дошкуляти слабкість і головний біль. Так що і його краще переставити куди-небудь подалі від опочивальні.

Мімоза сором’язлива

Незвичайна рослина, яке “сором’язливо” згортає листочки при контакті з предметами, насправді не така вже мила, якою здається на перший погляд.

Справа в тому, що в процесі життєдіяльності квітка виділяє токсини, що отруюють організм. В результаті при тривалому перебутті поруч з ним ви можете помітити інтенсивне випадання волосся, занепад сил і погіршення настрою.

Орхідея

Цю красиву, благородну і примхливу рослину дуже люблять дарувати до всяких свят і урочистих подій замість букетів. При цьому і її не варто тримати біля себе в спальні.

Ідеальне місце для орхідеї – робочий стіл в офісі, кабінет або вітальня. Справа в тому, що ледве вловимий аромат орхідеї збудливо впливає на нервову систему, що погано впливає на якість сну, але прекрасно – на ментальну і фізичну активність.

Плющ

Ці красиві кімнатні рослини відносяться до ліаноподібних вічнозелених кущів. Але рослина отруйна. Найбільша кількість отрути міститься у листі і ягодах. Отруюються ним найчастіше кішки, які люблять поласувати соковитою зеленню. Тому дітей і домашніх тварин не можна підпускати до плюща. 

Диффенбахія

Ще одна дуже популярна у будинках рослина. Вона красива і часом виростає до 2-х метрів у висоту. Але листя і стебла диффенбахії небезпечні, тому що містять сильний токсин. Якщо сік диффенбахії потрапить до рота або на слизові, то викличе сильне отруєння. Тварин, які можуть її їсти, краще тримати поза зоною досяжності.

Азалія (рододендрон)

Ці гарні кімнатні квіти випускають дуже привабливі бутони у період цвітіння. Але рослина містить отруту — глікозид. Воно виділяється в невеликих кількостях прямо в повітря. Тому азалію треба тримати якомога далі від місць проживання людини. Особливо, потрібно обмежити доступ до квітки тваринам і дітям. Протипоказане утримання азалії у спальні.

Опитування

Чи є у вас вдома одна з перелічених рослин?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up