Гілок наскладали, а забрати нікому

Гілок наскладали, а забрати нікому
  • Ще влітку на Водокачці розчищали кущі.
  • Гілки склали вздовж берега, але так і не вивезли

Не так давно на Водокачці обабіч стежки, яка веде від паркованки за стадіоном вглиб острова, рясно росли кущі. Роками їх ніхто не зачіпав, навіть не пригадуємо, щоб їх колись підстригали. Тож кущі росли собі декілька метрів заввишки, створюючи влітку приємний затінок. А цьогоріч їх вирішили розчистити і зрізали під корінь. Було це ще влітку. Зрізати зрізали, а гілки, замість того, щоб вивезти з острова, залишили на березі Водокачки.

Гора гілля потихеньку почала всихатися, а козятинчани стали підкидати до гілочок сміття. Про це ми, до речі, вже писали. Було це не так давно — на початку липня. Час йшов, а гілля не те що не вивезли, навпаки, його стало ще більше. Вочевидь, у зоні відпочинку продовжили розчищати зелені насадження, тому що коли ми навідалися до стадіону перед вихідними, нарахували вздовж берега річки цілих сім гір гілля. На деяких гілки вже повсихалися, деякі ще зовсім свіжі.

Відео дня

Тепер ці купи гілок повільно перетворюються на сміттєзвалище. Ціла гора пластикових пляшок, целофанові пакети, пластикові коробки, обгортки, стаканчики з-під кави «прикрашають» цю набережну інсталяцію.

Ще зо дві гори гілок з’явилися під парканом стадіону. Ми думали, що їх заберуть, коли розпочнеться опалювальний сезон, але віз і нині там.

Зараз у Козятинській громаді триває місячник із благоустрою, який завершиться 3 листопада. Серед завдань, які мають виконати в його рамках — приведення до належного санітарного стану берегів водойм. Маємо надію, що до початку листопада гілки з берегу Водокачки таки заберуть. А разом із ними і сміття, яке там залишають козятинчани.

 

Читайте також:

«Не всі знають, як їх експлуатувати»: козятинчанам нагадали правила користування сміттєвими контейнерами

Вуличні смітники на кожному кроці, але чистіше від цього не стало

Затвердили нові правила благоустрою

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Тамара Сиваковская

    Улюблена фраза нашого мера ,,Це моє бачення,,. Що можна ще до цього додати?
  • Андрій Карась

    стільки гиляк пропадає мабуть лишні палети не потрібні керівникам міста
  • Natalya Mamchenko

    Жах!! Невже зона для відпочинку повинна так виглядати????
  • Геннадий Ткачук

    Це цюрих який вам обіцяли ,тому нічого дивного немає ,швидко котимся у руїну

keyboard_arrow_up