Говорильня про воду і дорогу

Говорильня про воду і дорогу
  • У четвер, 20 вересня, засідала громадська Козятинської міської ради.
  • На порядок денний було винесено два питання: про ситуацію з бутильованою питною водою в торговельних точках та про вулицю Шевченка (недобудована ділянка дороги).

Що стосується бутильованої питної води, то від головуючого на засіданні Федора Павлова прозвучало, що з якістю води відбулися зміни на краще.

Тільки в чому саме відбулися зміни з якістю води, на засіданні не повідомлялось. Наголошувалось, що вся проблема неякісної води в тому, що погано миють (чи несвоєчасно) резервуари, в яких вода зберігається. У будь-якому разі, так стверджував оратор з трибуни. Коли його запитали, як і чим мити ємності для води, він назвав засіб для миття(!) Тут же один з підприємців, що торгує водою “Ріна”, підвівся і показав доповідачу, що запропонований ним препарат шкідливий. З ним потрібно працювати в рукавицях, так як він може викликати алергію шкіри. Якщо з таким препаратом не готові вступати в контакт без рукавиць руки людини, то чи безпечний такий хімікат для шлунка? Безпечних препаратів виступаючий з трибуни не знав. Назвавши тільки соду, він обмежився загальною фразою, що є технічні умови і там росписано, як і чим мити.

Відео дня

Представник філії розвозу талої води по Вінницькій області розповів, як, на його думку, правильно мити резервуари. Підприємець наголосив, що тала вода, це найбільш безпечна вода. Її можна давати дітям в сирому виді. Представник філії переконав активістів громадської ради, що баки з водою потрібно мити господарським милом і лимонною кислотою. Полоскати помиті ємності можна талою водою. На запитання, чому подорожчала вода в торговельних точках, конкретної відповіді не було почуто.

Звичайно, те, що громадські активісти підняли питання якісної води для населення, похвально. От тільки вода в кранах їх повинна була більше хвилювати.

З вулицею Шевченка громадська рада вирішила перенести розгляд питання на наступне своє засідання. Виявляється, не прийшли запрошені чиновники. Міський голова захворів. Його заступник по ЖКГ Євген Малащук у відпустці. А заступник заступника Іван Вовкодав відбув у службових справах до обласного центру.

За недобудовану ділянку дороги на вулиці Шевченка знають у Козятині з наших публікацій. Чиновники, коли б хотіли вирішення наболілої проблеми, вирішили б це питання на сесії міської ради. Мешканці вулиці Шевченка писали заяву до міської ради і в прокуратуру. До чого тут громадська рада? Письмової відповіді, зі слів активістів, не отримали ні з однієї інстанції. Є тільки словесне твердження, що якісь не місцеві правоохоронці показували дружині активіста документи на добудовану ділянку дороги вулиці Шевченка з бруківкою: “Бачите, ваша дорога відремонтована, то ж закрийте рота”, — казали невідомі, яких прислали чиновники, яких заділи “за живе”.

Я можу помилятися, тільки розгляд даного питання на громадській раді скоріше було обумовлено, щоб заговорити тему. Тільки, здається, заговорити проблему не вдасться. Мешканці вулиці Шевченка налаштовані рішуче і хочуть іти до кінця. Вони діють і вчаться на своїх помилках. Тепер вони знають, що навіть у правозахисній організації не можна кидати заяву в скриньку, не зареєструвавши її. Тому не дали закрити засідання громадської ради, а настояли на виступі. І це дало свої плоди. Вони тепер знають, як діяти далі. Подадуть заяву на включення вулиці Шевченка в перелік ремонту доріг на 2019 рік. І з прокуратури за поданою заявою вони мають отримати письмову відповідь. Коли влада відчуває, що проти неї діє повноцінний гравець, вона рідко клеїть дурня. Вони в переважній більшості випадків за таких обставині діють за законом.

Галина Касянівська



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Петрович Сушко

    Ні про що!!! І не длякого!!
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up